125 toffe ideeën voor jouw eigen bullet journal!

Eerder op Ladify kon je al lezen dat ik gek ben op notitieboekjes en dat ik handlettering echt supertof vind. Dat ik bullet journals helemaal het einde vind, is dan ook niet zo’n verrassing.

Een wat?
Een bullet journal! Dé manier om alles wat je moet en/of wilt onthouden en/of vastleggen op één plek te verzamelen. Je kunt hier al je creativiteit in kwijt, niet alleen qua lay-out, maar ook inhoudelijk. Je kunt jouw bullet journal redelijk strak en clean houden, maar je kunt uiteraard ook hard aan de slag met bijvoorbeeld kleurpotloden en washi tape.

Onlangs kocht ik een boekje waarvan ik mijn eigen bullet journal kan maken, maar voordat het zover is, is het uiteraard nooit verkeerd om wat inspiratie op te doen. Ik deel graag 125 manieren met je om je bullet journal te vullen.

Persoonlijke pagina

Het is je eigen bullet journal, dus daar mag best een persoonlijk tintje aan zitten. Met onderstaande ideeën kun je vast wel aan de slag! 🙂

Week- of maandoverzichten

Mijn agenda houd ik bij op m’n telefoon, want die heb ik in 99,7% van de gevallen ook daadwerkelijk op zak. In je bullet journal kun je echter ook prima je agenda bijhouden met behulp van week- of maandoverzichten.

Doelen

Iedereen heeft doelen in het leven. Er is altijd wel iets wat je graag wilt bereiken. Of dat nu is om 10 kilo af te vallen, 52 films in een jaar te kijken of elke week een nieuw gerecht op tafel willen zetten: er is altijd een doel waar je naartoe werkt. Dat is dus prima input om in je eigen bullet journal te verwerken!

Takenlijstje

Ik heb altijd een klein notitieboekje bij me waar in staat wat ik allemaal nog moet doen. Dat varieert van een lijstje met dingen die ik nog moet kopen tot aan een lijstje met klusjes die nog moeten gebeuren in huis. Ook heb ik een lijstje met algemene taken, waar bijvoorbeeld op staat dat ik een blog voor Ladify moet schrijven, dat ik de factuur voor mijn lidmaatschap van de tennisvereniging moet betalen en dat ik mijn belastingaangifte moet doen. Dit soort lijstjes kun je ook prima bijhouden in een bullet journal.

Financiën

Hoe je het ook wendt of keert: vrijwel alles in het leven kost geld. Daarbij moet je keuzes maken, want geef je die €100,- vandaag nog uit aan nieuwe kleding of leg je het opzij voor een grote reis over drie jaar? Een bullet journal kan je helpen. Houd je uitgaven bij en krijg inzicht in waar je het meeste geld aan uitgeeft of zie het als een mogelijkheid om bij te houden hoeveel geld je (be)spaart.

Films

Ik kijk graag films, dat kon je eerder al lezen op Ladify. Bekijk bijvoorbeeld mijn blogs over Palm trees in the snow, Bridget Jones’s Baby en How to be single. Of bekijk welke 3 oorlogsfilms en animatiefilms echt de moeite waard zijn om te kijken. In mijn bullet journal mag een pagina met films die ik nog wil zien natuurlijk niet ontbreken!

Boeken

Naast het kijken van films houd ik zelf ook erg van lezen, zowel tijdschriften als boeken. Op dit moment heb ik nog drie boeken liggen die ik graag wil lezen. Plus dat mijn moeder nog een hele reeks (zeker 15 boeken) in huis heeft, waar ik ook graag aan zou beginnen. Je bullet journal kan je helpen bij het bijhouden van een lijst met boeken die je nog wilt lezen of boeken die je onlangs gelezen hebt 🙂

Zelf las ik de afgelopen tijd onder andere boeken van Karin Slaughter en Camilla Läckberg. Ook Het meisje in de trein en Lieveling vond ik de moeite waard!

Quotes

Een mooie quote: wie houdt er niet van? Je kunt quotes in je interieur verwerken, maar je kunt ook je bullet journal gebruiken. Voorzien bijvoorbeeld van elke vijf pagina’s er eentje van een mooie quote.

Verjaardagen

De kalender met namen die op het toilet hangt, kennen we inmiddels wel. Vele malen leuker is het om je bullet journal te gebruiken om jezelf aan de verjaardag van je neefje, je overgrootoma of de kat van de overbuurvrouw van je collega te herinneren.

Reizen

Ik vind vrijwel niets in het leven zo leuk als op vakantie gaan. De afgelopen jaren bezocht ik onder andere Turijn, Wenen, Barcelona en IJsland. Van onderstaande plaatjes krijg ik dus een grote glimlach op m’n gezicht 🙂

Eten

Er zijn tal van apps waarin je bij kunt houden wat je op een dag gegeten hebt. Leuk om te zien, maar je bladert niet echt vaak terug door die apps. Je bullet journal heb je regelmatig vast en daar blader je vaak doorheen. In je bullet journal kun je dan ook goed bijhouden wat je gegeten hebt. Of je kunt een planning maken voor de komende week met wat er ’s avonds op tafel verschijnt. In je bullet journal kun je ook gerechten opschrijven die je ooit nog eens wilt maken. Hoe dan ook: met eten kun je alle kanten op 😉

Toekomstplannen

Van dag tot dag leven is een prima manier om tachtig jaar mee te slijten, maar het is leuker om naar dingen toe te leven. Daarom maken veel mensen toekomstplannen: van een jaar in het buitenland wonen tot een road trip maken door Amerika. In je bullet journal kun je jouw toekomstplannen opschrijven, bijvoorbeeld als een 3-, 5- of 10-jarenplan. Maar je kunt ook voor het huidige jaar in je bullet journal vooruit plannen natuurlijk.

Sporten

Ook sportieve activiteiten zijn goed bij te houden in je bullet journal. Zo kun je een zogeheten fitness tracker gaan gebruiken. Houd bijvoorbeeld bij welke oefeningen je gedaan hebt of hoe lang je hebt hardgelopen. Je bullet journal is er de uitgelezen plek voor om je sport & fitness in bij te houden.

Schoonmaken

Ervan houden zal ik nooit gaan doen, maar het moet toch regelmatig gebeuren: schoonmaken. Als je elke week wat doet, is je huis altijd netjes schoon en heb je er per week niet enorm veel werk aan. Maar hoe houd je nou goed bij wat je wanneer hebt gedaan? Juist! In je bullet journal.

Freestyle

Ook heb ik nog wat inspiratie voor overige pagina’s in je bullet journal. Er is namelijk natuurlijk altijd veel meer mogelijk dan bovenstaand benoemd. Dus ga vooral lekker freestylen in je bullet journal!

Aankleding

Je bullet journal moet natuurlijk wel ‘aangekleed’ worden. Met leuke doodles, banners en lijntjes kun je er heel veel tofs van maken. Daarom wat inspiratie voor de aankleding van je bullet journal!

Hopelijk heb je zo wat inspiratie op kunnen doen voor je eigen bullet journal! 😀