Handlettering: 18 x inspiratie om zelf aan de slag te gaan

Echt mooi schrijven heb ik nooit gekund. Ik schrijf niet met grote, sierlijke letters, maar krabbel kleine letters dicht op elkaar op papier. Hoewel mijn handschrift in de afgelopen jaren zeker wel verbeterd is, blijven het kleine rotlettertjes. Des te meer kan ik genieten van handlettering: die mooie, zwierige letters.

Afgelopen weekend was ik bij de Bruna en daar lagen zeker vijf tot tien boeken over handlettering. En ook als je op Instagram of Pinterest kijkt, kom je dit overal tegen. Omdat ik het zelf ook echt supertof vind, verzamelde ik 18 voorbeelden van handlettering, die je hopelijk de inspiratie bieden om zelf ook aan de slag te gaan.

Zelf kocht ik ongeveer een half jaar geleden een DIY handlettering pakket via Dreamkey. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik het tot nu toe twee keer in handen heb gehad: één keer toen het bezorgd werd en één keer toen ik tijdens mijn verhuizing in moest pakken.

Om de één of andere reden ben ik nog niet aan toe gekomen om met het pakket aan de slag te gaan, wat absoluut niet zegt dat ik ’t niet wil. Ik wil zeker wel kijken of ik dit kan leren en of ik ook zulke toffe quotes kan schrijven zoals in dit blog te zien. Dus hopelijk pak ik binnenkort het pakket uit de kast om zelf aan de slag te gaan 😉

Wil je zelf ook aan de slag met handlettering? Dan vind je op internet voldoende inspiratie. Ook kun je daar vinden welke tekenspullen je nodig hebt om aan de slag te gaan, krijg je tips om de basisprincipes van het handletteren onder de knie te krijgen en vind je honderden voorbeelden van handlettering.

Heb je graag een fysiek boek in handen om de techniek te leren, loop dan een willekeurige boekhandel binnen of kijk eens op Bol.com. Daar zijn tientallen boeken over handlettering te vinden.