Review: How to be single

Onlangs kon je op Ladify al lezen dat ik ontzettend veel zin had om de film How to be single in de bioscoop te gaan kijken. De film was op dat moment nog niet in de bioscoop te zien, maar inmiddels is dat wel het geval. Afgelopen zondag was het grote moment eindelijk daar en streek ik neer in een zeer comfortabele stoel in Pathé Breda om How to be single te kijken.

Het verhaal van How to be single

In How to be single volgen we Alice (Dakota Johnson). Zij is al een tijdje samen met haar vriend Josh, maar wil eigenlijk wel eens ervaren hoe het is om single te zijn. Ze zet Josh aan de kant en vertrekt naar New York waar ze bij haar zus gaat wonen. Alice start met een nieuwe baan, waar ze Robin (Rebel Wilson) ontmoet. Robin is nogal een feestbeest en neemt Alice mee op stap om het New Yorkse nachtleven te verkennen en te ervaren hoe het is om single te zijn.

Onderstaand de trailer van How to be single, mocht je die nog niet gezien hebben:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ytTzLXX2Hek]

How to be single: top of flop?

De film heeft gemengde reviews ontvangen. Zo scoort de film op Rotten Tomatoes een gemiddelde beoordeling van 5.2 / 10. Op IMDB heeft How to be single een 6.3 / 10 gescoord. Voor mij persoonlijk scoort de film wel beter, ik heb namelijk verschrikkelijk gelachen om de vele grappen die de film rijk is.

Wel ben ik van mening dat de film nóg grappiger had kunnen zijn, misschien ook wel had moeten zijn. Maar ik zou ‘m zeker een goeie 7,5 geven. Kijk bijvoorbeeld ook naar onderstaand fragment uit de film, waarbij de vrijgezelle Lucy aan barman Tom uit probeert te leggen waarom het helemaal niet zo makkelijk is om een leuke man te vinden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wu6Qyeetdm8]