Must see movie: Palm trees in the snow

Als ik op een vrije dag wat tijd over heb om even rustig aan te doen, eindigt dat er vaak in dat ik met de laptop op schoot een film lig te kijken op Netflix. Dat was ook vorige week woensdag het geval, toen ik halverwege de middag klaar was met de zaken die ik die dag moest regelen.

Ik besloot om eens op Netflix te kijken of er een leuke film was om de tijd mee te vullen. Al snel stuitte ik op Palm trees in the snow: een film die 2 uur en 3 kwartier duurt. Nou, daarmee was de resterende tijd van mijn vrije dag in ieder geval zo goed als ingevuld!

Omdat ik de film echt heel erg mooi vond, besloot ik om er op Ladify een blog aan te wijden 🙂

Waar gaat Palm trees in the snow over?

In de jaren vijftig heerst Spanje op een koloniaal eiland voor de westkust van Afrika. De film draait om het verhaal van Kilian, een jongeman die is opgegroeid in de besneeuwde Pyreneeën. Hij reist naar het eiland Fernando Poo, tegenwoordig Bioko geheten. Daar volgen we hem en zijn broer Jacobo terwijl ze een cacaoplantage runnen met hun vader.

De film wisselt tussen de jaren vijftig en het heden. In het heden zien we Clarence, een jonge vrouw, die een oude brief uit Afrika vindt. Haar vader is zojuist overleden, haar oom heeft Alzheimer en haar nieuwsgierigheid is gewekt. Clarence besluit om af te reizen naar Bioko om zo meer te weten te komen over het leven dat haar vader en oom jaren geleden geleid hebben.

Bekijk onderstaand de trailer van Palm trees in the snow!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FvIlsaBxs3k]

Het toffe aan deze film is in mijn ogen dat ‘ie Spaans is. Soms kijk je films die zich afspelen in Duitsland terwijl er dan Engels wordt gesproken. Weeeeeeeird. Dat is in deze film dus niet het geval: er wordt gewoon Spaans gesproken. Hoewel ik daar vrijwel geen woord van versta en afhankelijk ben van de ondertiteling, vind ik het echt iets toevoegen aan de beleving van de film.

Daarnaast is het natuurlijk niet verkeerd dat de hoofdpersonen niet onaangenaam zijn om naar te kijken 😉 Maar wat ik het mooiste vind aan deze film, is dat je continu tijdens het kijken denkt: oohh, dit is zó goed, zó mooi! En dat je, nog voordat je de film helemaal gezien hebt, hem al aan het aanbevelen bent bij anderen. Dat, gecombineerd met het goede verhaal, dat je continu geboeid bent en blijft en dat je geraakt wordt door bepaalde stukken van de film, maakt dit in mijn ogen een must see movie.

Wat mij betreft een echte aanrader. Ik zou zeggen, zoek ‘m op via Netflix: Palm trees in the snow. Ik beloof je: je gaat ‘m tof vinden!