Citytrip Turijn: 5 redenen waarom je er ook heen moet

Eerder schreef ik al over de verrassingstrip die me te wachten stond en de voorpret die daarbij kwam kijken. Inmiddels ben ik terug van de trip die mij naar de prachtige Italiaanse stad Turijn heeft gebracht. Wat was het er mooi, was wat het lekker weer en wat ben ik enthousiast over deze stad! Ik vertel je er graag meer over.

1. Turijn is een prachtige stad

Turijn is op Milaan na de grootste stad van Noord-Italië. Er zijn prachtige gebouwen te vinden. Zo bezochten we de Basiliek van Superga, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook zagen we de Mole Antonelliana. Dit is schijnbaar het bekendste gebouw van Turijn, maar ik had er nog nooit van gehoord 😉

2. Turijn is niet zo toeristisch

Ik houd er van als je op vakantie bent en ook echt het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Dat gevoel heb ik totaal niet als ik overal om mij heen Nederlanders hoor praten. In Turijn is dat absoluut niet het geval. We hebben twee keer een Nederlands stelletje horen praten en that’s it. Heerlijk, +10 punten voor het vakantiegevoel 😀

3. Je kunt heerlijk eten in Turijn

Oké, laten we eerlijk zijn: in feite kun je overal goed eten. In Turijn heb ik me vooral het ijs goed laten smaken. Maar ook genoot ik van een heerlijke pizza, gegrilde kip en een hamburger. O ja, bij het ontbijt hadden we in het hotel keuze uit van alles en nog wat, waaronder ook vijf soorten cake. Hoera! 😀

4. Het openbaar vervoer zit prima in elkaar

Er rijden bussen, trams en metro’s in Turijn en dat zit allemaal prima in elkaar. Wij zochten elke ochtend op Google Maps op waar we heen wilden en dat deden we meestal met de bus. Daar kon je namelijk zo instappen zonder een kaartje te kopen en controleren werd niet gedaan, haha. Maar buiten dat: de bus bracht je ook overal en reed regelmatig.

5. Turijn heeft het Juventus stadion

Als je van voetbal houdt, dan is het Juventus stadion zeker een bezoek waard. Het stadion is nog gloednieuw (geopend in 2011) en dat zie je. Waar andere stadions nog wel eens “afgeragd” ogen, zag dit er prachtig uit. We gingen eerst door het Juventus museum heen en gingen daarna mee op een tour door het stadion. Hartstikke leuk, aanrader!

Kortom: Turijn is een aanrader. Het weer was er prima (elke dag zo rond de 23 graden) en het heeft slechts 15 minuten geregend, toen we overdekt zaten, dus het maakte niet eens uit. In principe is het voldoende als je drie of vier dagen naar deze stad gaat: dan heb je het meeste namelijk wel gezien!