Stedentrip: Barcelona ontdekken in 5 dagen

Na ruim 10 maanden gewerkt te hebben zonder vakantie op te nemen, was ik toch wel erg toe aan een paar vrije dagen. Bij voorkeur in het buitenland, ergens met beter weer dan hier in Nederland, lekker eten, een mooie omgeving en veel te doen. De keuze viel uiteindelijk op Barcelona en dat is zeer goed bevallen 🙂 Ben je benieuwd wat ik allemaal gedaan heb en wat er te beleven is in Barcelona, lees dan gerust verder!

De omgeving

Allereerst de omgeving: het is zó onwijs mooi in Barcelona. De foto van die soort stenen bogen is gemaakt vlakbij Park Güell. Dit park is één van de bezienswaardigheden van Barcelona en dat is volkomen terecht. De foto van de stad is gemaakt vanaf een wat hoger gelegen punt. Hier valt het pas echt op hoe groot de stad is en hoeveel gebouwen er staan. De foto van de zee is gemaakt bij het startpunt van een kabelbaan. Op de foto zie je nog niet eens heel goed, maar de zee is daar echt prachtig van kleur!

Park Güell is ontworpen door Antoni Gaudí, die ook de Sagrada Familia heeft vormgegeven. Ook trouwens een aanrader om in te gaan, deze prachtige kerk! Lees er meer over in het blog fietsen door Barcelona met gids.

Camp Nou

Je kunt geen drie minuten door de stad lopen zonder iemand tegen te komen in het thuis- of uitshirt van FC Barcelona. Voor mij als gematigd enthousiast voetballiefhebber was een bezoek aan Barcelona dan ook niet compleet zonder een bezoek aan het stadion van deze voetbalclub. Bij veel stadions is het zo dat je mee gaat op een tour met een hele groep, maar het stadion van FC Barcelona mag je helemaal zelf ontdekken. Sowieso pluspunten daarvoor!

We kwamen onder andere langs de prijzenkasten waar alle bekers staan die deze club ooit gewonnen heeft. Pas als je dat ziet, besef je hoe groot de club echt is en wat ze allemaal bereikt hebben. Uiteraard kon je ook op de tribunes komen, waar je een mooi uitzicht over het veld hebt. Ook hier valt op hoe groot de club is, want er zijn iets van 99.000 zitplaatsen in het stadion. De Barcelona-gekte is echt enorm: er is zelfs Lays chips in een Barca-verpakking! 😉

Het Chocolademuseum

Nou, alleen al de naam is geweldig natuurlijk 😉 Dus dat nodigde zeker uit voor een bezoekje. Het Chocolademuseum in Barcelona is niet heel erg groot, maar wel leuk om te bezoeken. Je komt van alles te weten over de oorsprong van chocolade et cetera. Door heel het museum ruikt het naar chocolade (jammie!) en overal staan chocoladesculpturen.

Het is ook mogelijk om een workshop te volgen in het Chocolademuseum. Dat had ik best willen doen, maar het was met 26 à 27 graden en een lekker zonnetje veel te lekker om binnen te zijn. En ik heb een dergelijke workshop in Nederland al eens gevolgd!

Eten in Barcelona

Uiteraard niet geheel onbelangrijk als je in het buitenland op vakantie bent: lekker eten. Dat zit in Barcelona wel goed! Op de eerste avond aten we ‘lekker vet’ bij The Good Burger. Een pulled pork burger met patat met aioli mayonaise ging er zeker wel in!

De lunch aten we op de vierde dag vlakbij het strand in een tentje dat Zumito heet. Ik at een hemelse kip sandwich met koriander mayonaise, stukjes mango en diverse groentes. Een echte aanrader. En de pineapple juice was ook geweldig 😀 Kortom, mocht je ooit in Barcelona zijn: ga dan zeker even naar Zumito.

De Oreo cheesecake werd geserveerd in het Hard Rock Café. Hier hadden we later op de avond al eens voor de deur gestaan, maar toen was er een wachttijd van 40 – 60 minuten. Met rammelende magen besloten we ergens anders te gaan eten. Toch gingen we de volgende dag terug, wat eerder op de avond. En toen was de wachttijd een minuut of 20. Na een heerlijke portie spareribs te hebben gegeten, was er nog net ruimte voor de Oreo cheesecake 😀

Uiteraard hebben we ook tapas gegeten! Ben je benieuwd naar de beste tapas tentjes in Barcelona? Lees dan het blog van Noortje!

Dierentuin

Ongeacht waar ik ben: aapjes kijken vind ik altijd leuk. Dit kan ook in de Zoo de Barcelona / Parc Zoològic de Barcelona. Hoewel ik het altijd een beetje zielig vind hoe weinig ruimte veel van de dieren hebben, vind ik het heerlijk ontspannend om door een dierentuin te lopen en te kijken naar bijzondere dieren. We zagen tientallen apen, in het zonnetje lagen leeuwen en tijgers een siësta te houden en in het water dobberden diverse dieren heerlijk rond. Dankzij het heerlijke weer was het geen straf om buiten rond te struinen.

Olympisch Stadion Barcelona

In 1992 werden de Olympische Zomerspelen gehouden in Barcelona. Het was daar dat Ellen van Langen op de 800 meter een gouden medaille wist te behalen. Als echte sportliefhebber vond ik het dan ook supergaaf om het stadion te bezoeken waar deze sporthistorie geschreven is. Ook redelijk indrukwekkend vond ik de telecommunicatietoren, ook te zien op één van de foto’s. Dankzij deze paal waren de Spelen over de hele wereld op televisie te zien!

Vanuit de lucht!

Call me a kid, maar één van de leukste dingen van de vakantie vind ik altijd het vliegen. Het moment dat het vliegtuig op die startbaan staat en het vliegtuig vol gas gaat om op te stijgen. En dan het uitzicht dat je hebt vanuit de lucht over de stad waar je de komende 5 dagen door gaat brengen of de afgelopen 5 dagen hebt doorgebracht: ik vind het in één woord fantastisch 😀 Kijk die beelden dan, dat is toch tof?! 😀