Herontdekt: de charme van animatiefilms

Toen ik nog klein was, keek ik graag naar Disney-films. Van Bambi tot aan 101 Dalmatiërs en van De Kleine Zeemeermin tot aan Sneeuwwitje. De afgelopen jaren heb ik eigenlijk niet meer van zulk soort films gekeken tot ik onlangs de charme van animatiefilms weer ontdekte. En nee, je bent nooit te oud om naar animatiefilms te kijken.

Zootropolis

De stad Zootopia is een grote stad waar uitsluitend dieren leven. Judy Hopps is een konijntje dat in een klein dorpje woont. Haar familie teelt al generaties lang wortelen, maar Judy heeft een heel andere droombaan. Ze wil namelijk politieagent worden en dat lukt haar, met de nodige moeite. Judy moet op zoek naar ruim tien vermiste dieren en krijgt 48 uur om deze te vinden. Lukt dit haar niet, dan moet ze haar ontslag indienen.

Onderstaand de trailer en ik verzeker je dat dit écht een hele, hele leuke film is!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VCDQRy1od30&w=560&h=315]

Inside out

Een animatiefilm die ik echt goed in elkaar vond zitten, is de film Inside out. In de film worden de vijf emoties van mensen gevolgd in het hoofd van een meisje. De emoties Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer wonen allemaal in elk mens. We zien Riley, een jong en vrolijk meisje dat vrijwel uitsluitend blije herinneringen heeft. Maar dan gaat ze verhuizen en krijgen de overige emoties de overhand.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=seMwpP0yeu4&w=560&h=315]

Waarom zijn Disney-films zo leuk om te kijken?

Er zijn tal van redenen te noemen waarom ook jij naar Disney-films zou moeten kijken, zoals:

  • In elke Disney-film zit een levensles die voor jong en oud geldt
  • De films zijn leuk om te kijken voor kinderen, maar bevatten ook grappen die voor volwassenen superleuk zijn
  • De liedjes zijn geweldig
  • Je kunt gewoon ontspannen kijken en hoeft niet te veel na te denken

Ik heb nog een aantal animatiefilms op mijn lijstje staan die ik graag wil zien. En dat gaat in de komende maanden zeker gebeuren 🙂