Aanrader: 4-daagse stedentrip naar waanzinnig Wenen

Eerder schreef ik op Ladify al over mijn SRPRS.ME stedentrip naar Turijn. Die is me zo goed bevallen, dat ik besloot om nog een keer te gaan. Maar dan zonder gezelschap: alleen dus. Dat was sowieso mijn eerste keer, maar ik had er onwijs veel zin in. Zondagochtend moest ik rond 8 uur op Schiphol zijn, waar ik mijn mystery bestemming zou onthullen. Het bleek Wenen te worden en ik was direct enthousiast, want ik heb meermaals goede verhalen over deze stad gehoord!

Wenen heeft prachtige gebouwen …

Na een vlucht van 1,5 uur kwam ik aan in Wenen. Van daaruit was het met de City Airport Train nog 16 minuten rijden en ik stond in hartje Wenen. Het eerste wat me opviel: wat hebben ze hier mooie gebouwen. Ik moet eerlijk toegeven: ik ben niet iemand die uren kan kijken naar gebouwen en kan praten over de bouwstijl et cetera. Maar ik zie wel dat ’t echt mooi is. Als je overigens wél uitgebreid over architectuur et cetera kunt praten, dan is de stad Wenen echt pure porno voor je. Zo zijn er talloze prachtige kerken te bezichtigen!

… en is nu in kerstsferen …

Extra leuk vond ik het dat Wenen op dit moment overal kleine kerstmarkten heeft. Vanaf halverwege november schieten die als paddestoelen uit de grond daar, dus ik ging precies op het juiste moment naar Wenen 😉 Ik had eigenlijk verwacht – toen ik over kerstmarkten las – dat het om van die massale markten ging. Maar het waren meer hele kleinschalige, kneuterige marktjes. Toch heeft dat ook zeker z’n charme en ik vond het hartstikke sfeervol! Ze verkochten er ook echt van alles en nog wat, zoals je op onderstaande foto’s ook kunt zien.

… om over het eten nog maar te zwijgen!

Eten. Oostenrijk. Perfecte combinatie. Ze houden daar nogal van sachertorte en apfelstrudel. Dus dat heb ik me ook zeker goed laten smaken daar. Daarnaast had ik een 4-sterrenhotel met een zeer uitgebreid ontbijt en ook daar heb ik flink van genoten. Op één van de kerstmarkten dronk ik een glas orangenpunsch. Dit kon je ook vrijwel overal kopen. De sprits (zie foto, hand for scale) was ook echt een genot 😀 Ook kon je op bijna alle hoeken van de straat bratkartoffeln kopen en dat was ook geen straf 😉

De bezienswaardigheden van Wenen

Als echte toerist zijn er natuurlijk een aantal hotspots die je niet mag missen. Ik bezocht onder andere:

  • Schloss Schönbrunn
  • Votivkirche
  • Hundertwasserhaus (even zoeken, wel mooi)
  • Haus am Meeres
  • Riesenrad (aanrader: prachtig uitzicht over de stad)
  • Stephansdom

Ongetwijfeld heb ik nog tal van bezienswaardigheden gemist, maar ik ben nou eenmaal niet iemand die met een checklist in de hand door de stad gaat rennen om alles maar gezien te hebben 🙂