Hoogseizoen vermijden? 5 Europese bestemmingen voor een nazomers verblijf

Nazomer: het perfecte moment om nog even van de zon te genieten voordat de herfst zijn intrede doet. Europa zit vol met bestemmingen die in deze tijd van het jaar op hun mooist zijn. Van zonnige stranden tot levendige festivals, op deze 5 Europese bestemmingen trek jij de zomer straks nog even door met een nazomers verblijf!

Ben jij al bezig met jouw vakantieplannen? Maak van jouw zomer een endless summer met één van deze vakanties in september in ons oh zo mooie Europa. Terwijl het gros van de mens alweer in de studiebanken zit of aan het zwoegen is op kantoor, slurp jij van een heerlijke cocktail aan het strand. Ultiem genieten!

Andalusië, España

Geen wonder dat veel oudjes overwinteren in het zonnige Zuiden: het weer is er ook in het najaar fantastisch! Daar aan de Costa del Sol telt de zon nog heel wat uren, vullen de terrasjes zich tot in de late uurtjes en worden de lekkerste gerechtjes geserveerd met uitzicht op zee. Combineer een stedentrip naar Malaga met een verblijf in één van de mooiste witte Spaanse dorpen uit de omgeving, Frigiliana, en vergeet niet een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Alhambra in Granada.  Lees hier meer over de highlights van Andalusië.

nazomerse bestemmingen
Alhambra, Granada

Malta & Gozo

Living the island life, dat kun je op deze Zuid-Europese dwergstaat uitstekend, ook in het najaar. In september is het er overdag nog zo’n 28 graden, en kun je in de avond met zo’n 25 graden nog heerlijk buiten zitten. Van cultuur snuiven in Mdina tot relaxen aan het strand van Ramla Bay; een topbestemming als het gaat om een nazomers verblijf.

Check hier ons reisverslag van onze trip naar Malta & Gozo.

Malta
Marsaxlokk, Malta

Côte d’Azur, Frankrijk

Zoals iedereen wel weet worden de Franse bestemmingen in de zomervakantie overspoeld met (Nederlandse) toeristen. Niet gek natuurlijk, aangezien het een heerlijke zonnige bestemming is niet al te ver van huis. Maar ook in het na-seizoen is de Côte d’ Azur een fantastische bestemming met steden als Montpellier, Marseille en Nice. Zo is de gemiddelde maximum temperatuur er zo’n 25 graden Celsius en is de water temperatuur nog zo’n 21 graden. Struin over de Franse lokale marktjes en strijk neer op het terras van één van de vele visrestaurants. Joie de vivre!

nazomerse bestemmingen
Marseille, Côte d'Azur

Kroatië

Kroatië, dit vakantieland wordt steeds populairder en wij snappen best waarom. Indrukwekkende natuur, pittoreske dorpjes en overblijfselen van een indrukwekkende geschiedenis. In september kun je in dit land nog temperaturen verwachten van ruim in de 20 graden en ook het water doet het lijf nog zeker niet rillen. Bezoek Dubrovnik, vaar naar de indrukwekkende Blue Cave of stap op de boot naar één van de vele eilanden. Een vakantie om nooit te vergeten..

nazomerse bestemmingen
Dubrovnik, credits Veeterzy via Pexels

Toscane, Grand Italia

Deze bestemming kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje voor een overheerlijk nazomers verblijf: Italië. Van de hak van Italië tot het tot de verbeelding sprekende Toscane (check hier de highlights). Ook in het najaar is het er prima vertoeven! Zo zijn de temperaturen hier in deze tijd van het jaar nog ruim boven de 20 graden. Nog een voordeel: de grote drukte van het hoogseizoen is voorbij en dus kun je in alle rust genieten van de typerende groene cipressen, glooiende heuvels en eeuwenoude stadjes. Oh, en vergeet natuurlijk niet, die overheerlijke Italiaanse keuken!

Toscane
Toscane, credits: Alejandro Henriquez via Pexels

Reislustig geworden?

Benieuwd naar de reistrends van 2024? Wij zetten ze hier voor je op een rij.