Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe smartphone

Een smartphone, wie kan er nog zonder? Ons hele leven lijkt te vallen of staan met dit kleine device die een ieder in zijn broekzak dan wel tas draagt. Waren de eerste smartphones slechts voorzien van enkele (toen) vooruitstrevende technologieën, inmiddels is de smartphone een volwaardige computer/camera in handszaam formaat. Ben je van plan een nieuwe telefoon aan te schaffen, dan is het belangrijk om te weten waar je de telefoon voor wilt gaan gebruiken. Wij zetten enkele belangrijke zaken op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe smartphone.

Jouw telefoongebruik

Bepaal voor jezelf waar je jouw nieuwe telefoon voor wilt gebruiken, alvorens naar de winkel te rennen en je creditcard door de gleuf te halen. Ga je er slechts mee bellen en appen? Wil je er goede foto’s mee kunnen maken? Hoeveel opslagruimte heb je daadwerkelijk nodig? Zet jouw telefoongebruik alvorens je te oriënteren op een rij, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

De beeldkwaliteit

Tegenwoordig heeft vrijwel elke smartphones een camera die mooie foto’s en video’s maakt. Toch zijn er nog steeds verschillen in kwaliteit te onderscheiden. Zo is de zoomfunctie van de ene telefoon beter in het behoud van beeldkwaliteit dan de andere. Hieronder zie je hoe de beeldkwaliteit van de smartphonecamera van OPPO X5 bij Tele2 in stand blijft bij het gebruiken van de zoomfunctie. Een hoge definitie met 10x Hybrid Zoom voor next level fotografie. Perfect voor het creëren van die mooi Instagram-feed!

Waar Je Op Moet Letten Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Smartphone
Waar Je Op Moet Letten Bij Het Kopen Van Een Nieuwe Smartphone

Overige camerafuncties

Naast het maken van foto’s, wordt er ook steeds meer gefilm met de camera. Ben je van plan om veel filmpjes te maken met jouw nieuwe mobiel dan is de nieuwe smartphone OPPO X5 iets voor jou. Dankzij de SmartSensor is het mogelijk om – ook al ben je in beweging – steady beelden te vast te leggen. Hieronder zie je goed het verschil tussen de beelden mét en zonder het inschakelen van de SmartSensor.

Het laadsysteem

We willen allemaal een telefoon die niet snel leeg loopt, maar als hij dan toch eens moet worden opgeladen, moet dat het liefst zo snel mogelijk. Kijk dan ook goed naar het oplaadsysteem van de telefoon die jij op het oog hebt. Welke laders krijg je er bij? Is draadloos laden mogelijk? Ontvang je een snellader bij de telefoon? Een veelvuldig gebruikt laadsysteem is VOOC, bedacht en gepatenteerd voor OPPO gebruikers, maar ook in gebruik door 21 andere partijen.

De look & feel

Natuurlijk wil het oog ook wat. Het is dan ook zo dat je jouw telefoon mooi moet vinden, gezien je er heel vaak naar zal kijken. Bovendien moet hij ook lekker in de hand liggen en je geen zere vingers bezorgen bij het typen vanwege zijn afmeting. De gestroomlijnde curve van de OPPO Find X5 wordt mogelijk gemaakt door matglas, waardoor een zijdeachtige glans ontstaat die lekker aanvoelt. Door de helling in het design kan het scherm optimaal verlicht worden of het nu in het zonlicht is of in de schaduw. En naar het scherm moet je willen kijken. Zo heeft deze telefoon bijvoorbeeld een 1 miljard kleurendisplay om levensechte details in beeld te kunnen brengen.