REVIEW: Dyson Supersonic™ föhn

Ben je op zoek naar een krachtige en betrouwbare föhn die je haar in een mum van tijd droogt en styled? Wij testten de Dyson Supersonic™ föhn voor jou uit. Want naast de populaire airwrap en multi-styler, is een goede föhn toch wel een echte must-have in iedere badkamer.

DE BELOFTE

De föhn, de meest gebruikte stylingtool die er is. En één die niet kan ontbreken in jouw badkamer. Eerder al, reviewden wij de Dyson Airwrap™ Multi-styler en de Dyson Corrale™, nu is het tijd om de populaire föhn eens onder de loep te nemen. Wat belooft Dyson?

  • Droogt snel. Zonder extreme hitte.
  • Voorkomt beschadigd haar en beschermt de natuurlijke glans
  • Komt met 5 opzetstukken; inclusief het Flyaway-opzetstuk. Deze laatste is de winnaar van de Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté award

Not too hot

De Dyson Supersonic™ föhn is bijzonder in zijn soort omdat de föhn een intelligente warmteregeling heeft die ervoor zorgt dat het haar beschermd wordt. De föhn meet 40 maal per seconde zijn eigen luchttemperatuur en reguleert met deze informatie de warmte. Perfect, want te veel hitte kan je haar flink beschadigen. Zo zorgen extreme temperaturen ervoor dat er kleine poriën in de haarlokken verschijnen. Wanneer het licht hier tegen weerkaatst, verspreid het zich in alle richtingen. Hierdoor neemt de glans af, want glanzend haar weerkaatst veelal in dezelfde richting.

Bovendien kunnen hoge temperaturen ervoor zorgen dat het haar belangrijke eiwitten verliest. Hierdoor kunnen zowel gekleurd als niet-gekleurd haar vervagen. Verder is te hete lucht natuurlijk funest voor de hoofdhuid, wat leidt tot veel schilfers en irritatie. Zo’n warmteregelaar – zoals die van Dyson – zou iedere föhn dus eigenlijk moeten hebben.

Creëer verschillende looks met de opzetstukken

Dyson zou Dyson niet zijn als de föhn niet in en mooie opbergdoos zou komen. Naast de föhn vind je in de doos ook 5 opzetstukken voor het creëren van diverse looks.

Diffuser: een gelijkmatige verdeling van lucht rondom je haar bereik je met de diffuser. Dit opzetstuk bevordert een natuurlijke droging, waardoor kroes wordt verminderd en je lokken meer glans krijgen. Ook perfect om een heerlijke bos krullen mee te creëren.

Flyaway opzetstuk: nooit meer pluizig haar met het flyaway opzetstuk. Met dit opzetstuk bereik je een perfect gladde en glanzende finish. Terecht een award-winnende tool vinden wij.

Stylingconcentrator: dit opzetstuk zorgt voor een precieze, gecontroleerde luchtstroom, waarmee je je haar deel voor deel kunt stylen. Zo valt elke lok precies op de plek waar jij hem wilt hebben.

Opzetstuk met brede tanden: speciaal ontworpen voor krullend en getextureerd haar, helpt het opzetstuk met brede tanden je haar te vormen en te verlengen terwijl het droogt.

Gentle Air opzetstuk: met het Gentle Air opzetstuk creëer je een zachte luchtstroom. Met deze luchtstroom boots je een natuurlijke droging na en bescherm je jouw hoofdhuid ook nog eens.

Zelf aan de slag

Om te laten zien wat de föhn kan doen heb ik twee kapsels voor deze review gecreëerd. Een kapsel met mijn natuurlijke krullen, waarvoor ik de diffuser heb gebruikt, en een geföhnt kapsel waarbij ik de stylingconcentrator en het flyaway opzetstuk heb opgeklikt. Het drogen van mijn krullen ging vrij eenvoudig. Met de juiste producten erin en het hoofd op z’n kop creëerde ik in een mum van tijd look 1. Look 2, een geföhnt kapsel, was een wat grotere uitdaging en vergt vooral wat oefening. Desalniettemin mag het resultaat er wezen, toch?

Tip: op de website vind je verschillende tips voor looks die je met de föhn kunt creëren.

Review Dyson door Ladify
Dyson Ladify

Eerlijke mening

Zoals voor elke Dyson stylingtool geldt, is hij niet per se heel vriendelijk voor de portemonnee. Je hebt een Dyson Supersonic™ föhn inclusief opbergdoos en opzetstukken vanaf € 449. Toch vind ik de aanschaf van deze föhn een overweging waard. Het grote voordeel van de föhn is dat hij de temperatuur van de luchtstroom goed weet te reguleren zodat jouw haar niet beschadigd. Zeker met poreus haar als het mijne, is dat een mega groot voordeel. Bovendien kun je met behulp van de verschillende opzetstukken je haar op diverse manieren drogen. Zo drogen mijn krullen perfect op met behulp van de diffuser en kan ik mijn haar stijl föhnen met behulp van de stylingconcentrator.

Zorg je voor regelmatig onderhoud aan de föhn, dan presteert hij het beste en gaat hij ook nog eens het langst mee. Iets wat je met zo’n investering niet na zal laten!