Review: Dyson Corrale™ stijltang

De pakketbezorger is eindelijk daar. Vol verwachting heb ik gewacht op dit heerlijke pakket van Dyson! In de box de nieuwe Dyson Corrale™ draadloze stijltang, een lust voor het oog en hopelijk ook een handige tool om mijn haar in model te krijgen. Mijn haar bestaat van origine uit een goede krul, dus zal er wat nodig zijn om het te temmen. Meestal draag ik namelijk gewoon een halve bun, lekker makkelijk. Ik ga de uitdaging aan om zowel een zakelijke als feestelijke look te creëren met deze nieuwe stijltang.

De belofte

Dyson belooft een hoop als het gaat om deze nieuwe toevoeging aan de serie der stijltangen. Wat kun je van de knalroze Dyson Corrale verwachten? In ieder geval het volgende:

  • Het is de enige stijltang met flexibele platen die zich aanpassen om het haar te verzamelen
  • De mangaan-koperlegeringsplaten passen zich aan om het haar te verzamelen en in model te brengen
  • Dankzij de extra controle kun je dezelfde stijl creëren met minder hitte – en 50% minder haarschade
  • Tot 30 minuten draadloos stylen
  • Geschikt voor alle haartypen

Een aantal handige functies

De Dyson Corrale heeft een aantal handige functies, één daarvan is natuurlijk dat de stijltang draadloos is en daardoor eenvoudig is mee te nemen. Op het LED-schermpje van de stijltang is te zien wat het batterijniveau is en welke temperatuur je hebt ingesteld. Verder schakelt de tang zich na 10 minuten van geen gebruik uit. Wel zo veilig! Net als de veiligheidsvergrendeling om hem na gebruik onmiddellijk op te bergen. Wil je de stijltang meenemen in het vliegtuig? Geen probleem! Dankzij het universele voltage en de vliegfunctie kan de Dyson Corrale gewoon mee in de handbagage. Top, want binnenkort heb ik een bruiloft in Italië.

Dyson  Corrale

Challenge één: de zakelijke look

Mijn eerste uitdaging met de Dyson Corrale is het creëren van een zakelijke look. Om een sterke uitstraling te bereiken kies ik ervoor het haar volledig te stijlen, uit mijn gezicht. Met mijn eigenwijze krullende haar (en babyhaartjes) is het altijd weer een uitdaging om die gladheid te bereiken. De Dyson lijkt zijn werk echter goed te doen na slechts één keer door het haar te gaan. Natuurlijk gebruik ik wel een goede haarbeschermer, want hitte is en blijft niet echt goed voor je haar. Leuk om te benoemen: het gestijlde haar blijft de dagen die volgen aardig glad. Ik ben tevreden met het resultaat. Wat vinden jullie ervan?

Glamourous krullen met een stijltang

De tweede look die ik probeer te creëren met de Dyson Corrale is een glamoureuze look met golvende krullen. Je kent het wel, zo’n look die je ook vaak op de rode lopers ziet. Nu ben ik nooit zo’n held in het krullen van mijn haar met een stijltang, maar omdat de Dyson Corrale draadloos is, gaat het me best aardig af. Het geheim is om kleine plukken te pakken en rustig om de stijltang te vouwen. De krul komt er goed in te zitten, maar zakken op een gegeven moment wel weer uit. Waarschijnlijk omdat ik geen groot fan ben van haarlak en andere ‘ik-houd-je-kapsel-in-vorm-producten’.

Eerlijke mening

De Dyson Corrale is zeker een top investering wanneer je op zoek bent naar een goede stijltang. Deze haartool doet zijn werk goed en snel. De stijltang is wel wat aan de zware kant en de accu gaat maar 30 minuten draadloos mee. Heb je dan ook nóg dikker haar dan dat van mij, dan zou het een uitdaging kunnen zijn om binnen die 30 minuten jouw kapsel compleet te hebben. De draadloze functie zou je dan ook het beste kunnen gebruiken voor je ’touch-up’. De stijltang ligt lekker in de hand en heeft een mooi uiterlijk. Het oog wilt immers ook wat. Kortom: ik ben blij en ga nog heel veel experimenteren met deze haartool!

Je koopt de Dyson Corrale voor € 449 via Dyson.nl.