Review: de Dyson Airwrap™ Multi-styler

Of ik kennis wilde maken met de nieuwe Dyson Airwrap™ Multi-styler. Maar natuurlijk! Mijn bos wilde manen is aardig lastig te temmen. Zelfs bij de kapper staan ze met twee man sterk te borstelen en te föhnen om mijn kapsel in gareel te krijgen. Zou deze tool het dan ook echt makkelijker maken om thuis ook zo’n perfect ‘net-van-de-kapper-kapsel’ te creëren? Ik testte hem voor jullie uit.

De belofte

Jullie hebben hem vast zien voorbijkomen, de Dyson Airwrap™ Multi-styler, en de reviews liegen er niet om. Deze nieuwe multi-styler is een must-have voor in jouw eigen beautysalon. Je kunt er niet alleen mee krullen, maar ook nog een stijlen, borstelen en föhnen. De belofte?

  • De Dyson Airwrap™ Multi-styler is een duizendpoot: je maakt er verschillende type krullen mee, gladde lokken en zorgt dat pluisjes verdwijnen;
  • Door het Coanda-effect in de opzetstukken (daarover later meer), wordt het werk je uit handen genomen;
  • De temperatuur van de luchtstroom blijft altijd lager dan 150 graden, waardoor het haar zo min mogelijk beschadigt;
  • Klemmen en handschoenen zijn hierdoor overbodig!
  • De tool is geschikt voor alle haartypen

Het coanda-effect

Dit behoeft wat uitleg, want het is toch wel de secret ingredient van de Dyson Airwrap™ Multi-styler: het coanda-effect. Het coanda-effect maakt dat de warme luchtstroom van de Dyson Multi-styler de haren naar een bol oppervlak trekt. Doordat de lucht in beweging de haren naar de tool geleidt, neemt de styler je een hoop werk uit handen. Check hieronder de video voor een uitgebreidere uitleg over de techniek achter de Dyson Airwrap.

Dyson pop-up salon

In de Dyson pop-up salon maak ik voor het eerst kennis met de Dyson Airwrap™ Multi-styler. Met alle tools én Dyson’s haarstylisten binnen handbereik is het oefenen geblazen om de techniek onder de knie te krijgen. Gezien mijn haar lekker frisky is, kam ik er eerst zelf eens doorheen met het borstelopzetstuk. Verrassend genoeg krijg ik mijn haar hier aardig vlot glad mee. Eenmaal een beetje getemd, is het tijd om met de krul – de airwrap – aan de slag te gaan. Toegegeven, ik heb de hulp van de stylist in moeten schakelen, want hoewel het zo makkelijk lijkt, kost het wat tijd voordat je door hebt hoe je de tool het beste kunt gebruiken.

Review: de Dyson Airwrap™ Multi-styler
©David Stegenga Fotografie
Review: de Dyson Airwrap™ Multi-styler
©David Stegenga Fotografie

Zelf aan de slag

Eenmaal thuis is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Dyson belooft immers dat je ook zelf eenvoudig een kapperswaardige look kunt creëren met hun tool. Om mooie krullen te kunnen maken is het nodig om de haren ietwat nat te maken (of in ieder geval 80% droog, na het douchen). In de vochtige status is het namelijk mogelijk om de structuur van het haar (tijdelijk) te veranderen. Zeker met een dikke bos haar zoals ik die heb, is het belangrijk om kleine strengen aan de tool aan te bieden. Zo bereik je het mooiste resultaat. Ideaal aan de nieuwe opzetstukken van Dyson is dat je met een eenvoudige schakel de richting van de luchtstroom verandert. Zo gaat jouw krul altijd te goede kant op zonder dat je omslachtige bewegingen hoeft te maken, of van opzetstuk moet veranderen. Wil je jouw haar stijlen? Dan is dat ook mogelijk met de borstels die je bij de multi-styler krijgt. Lees ook onze review over de Dyson Corrale™ stijltang. Nog zo’n topper in reeks aan Dyson producten.

Review: de Dyson Airwrap™ Multi-styler
©Bert Rijnberg Photography

Eerlijke mening

Erg vriendelijk voor je portemonnee is de nieuwe Dyson Airwrap™ Multi-styler niet, maar wie bereid is om een lange termijn investering te doen, heeft er zeker een goede aan. Zelf heb ik in de afgelopen jaren al meerdere krultangen, föhnborstels en haarföhns er doorheen gejaagd. Ze deden hun werk niet, gingen uiteindelijk stuk of er raakten onderdelen kwijt. Opgeteld, heeft dat me aardig wat centjes gekost. Met de Dyson multi-styler heb je een complete set voor heel veel verschillende looks in handen. De box die je erbij krijgt is ook nog eens perfect om alle onderdelen goed bij elkaar te houden. Verder is het erg fijn dat er minder hitte nodig is om je haar van structuur te veranderen. Zeker mijn droge haar kan wat zachtheid waarderen. Heb je een enorme bos, dan kan het nog best een uitdaging zijn om je haar te krullen met de Airwrap. Geduld is dan het allerbelangrijkst. Ook om the hang of it te krijgen, want al ziet het er eenvoudig uit, het kost even wat tijd om de multi-styler helemaal goed te leren kennen.

Review: de Dyson Airwrap™ Multi-styler
©Bert Rijnberg Photography