Recept: zomerse coupe met blauwe bessen en frambozen

Als het buiten zo bloedverziekend heet is als het de afgelopen week was, dan heb je eigenlijk helemaal geen zin om te eten. Tenminste, ik heb dan echt vrijwel nergens trek in. Toch moet er zo nu en dan gegeten worden en wat ik echt lekker vind met dit warme weer is iets dat fris smaakt. Toen kwam ik dus al snel bij frambozen uit: heerlijk zomers en in mijn ogen perfect voor dit weer.

Als hoofdgerecht kwam dan ook de frisse salade met frambozen en mango op tafel, waarover ik al eerder blogde. Omdat er ruim voldoende frambozen in huis waren, was er uiteraard ook nog plek voor een toetje. Hoe warm of koud het buiten ook is: een toetje gaat er altijd, maar dan ook echt altijd in. Ik besloot om een recept te maken dat ik al heel lang had liggen voor een eenvoudig nagerecht (15 minuten werk).

Ingrediënten voor de zomerse coupe

Haal het volgende in huis als je dit nagerecht wilt maken voor 3 tot 4 personen. Doe je het voor 3 personen, dan heb je een goede portie. Doe je het voor 4 personen, dan is het in mijn ogen wat karig. Maar het gebeurt hier thuis vaker dat recepten voor 4 personen door 3 personen naar binnen worden gewerkt 😉

  • 250 gram frambozen
  • 150 gram volle Franse kwark
  • 150 gram blauwe bessen
  • 125 milliliter slagroom
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 sinaasappel

Zomerse coupe binnen 15 minuten op tafel

Houd een aantal frambozen achter voor de garnering (2 of 3 per persoon). Doe de rest van de frambozen in een steelpan. Pers de sinaasappel uit en doe 2 eetlepels van het sap bij de frambozen. Voeg ook 0,5 eetlepel kristalsuiker toe aan de frambozen. Breng het geheel aan de kook en laat dit een paar minuutjes koken. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot het lauwwarm is.

Verdeel de blauwe bessen vervolgens over de glazen. Doe de slagroom in een kom met de resterende suiker en het zakje vanillesuiker. Klop dit totdat de slagroom stijf is. Spatel vervolgens de volle Franse kwark door de slagroom heen. Verdeel dit mengsel over de blauwe bessen in de glazen.

Schep vervolgens het frambozenmengsel in de glazen over het kwarkmengsel. Verdeel de achtergehouden frambozen over de glazen en serveer direct!

Het oorspronkelijke recept is afkomstig van AllerHande.