Recept: zomerse salade met avocado, frambozen en mango

Een exotische, zoete en frisse salade die binnen 15 minuten op tafel gezet kan worden en ook nog eens hartstikke lekker is. Wat wil je nog meer? De zomerse smaak van frambozen en mango is echt onwijs lekker en combineert goed met de kipfilet. Dit recept is voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten voor de salade

Voor deze lekkere salade met avocado, frambozen en mango heb je een aantal ingrediënten nodig, namelijk de onderstaande:

  • 1 grote zak gemengde sla
  • 2 bakjes frambozen
  • 1 bakje gerookte kipfilet (reepjes)
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • croutons
  • saladedressing
  • pijnboompitten
  • feta (optioneel)

Salade in een handomdraai op tafel

Deze salade met avocado, frambozen en mango staat binnen een kwartier op tafel. Je maakt ‘m als volgt:

Neem een grote kom en doe daar de sla in. Rooster wat pijnboompitten in een koekenpan en voeg deze toe aan de sla. Doe ook de reepjes gerookte kipfilet in de kom. Snijd de avocado in twee stukken, haal de pit er uit, verwijder de schil en snijd in stukjes. Doe de stukjes avocado in de kom bij de sla.

Snijd daarna de mango in twee stukken, haal de pit er uit, verwijder de schil en snijd in stukjes. Doe de stukjes mango in de kom bij de sla. Voeg ook de dressing, de frambozen en de croutons toe aan de kom met sla. Houd je van feta, dan kun je ook nog een paar blokjes feta toevoegen aan de salade.

Roer het geheel even goed door en serveer direct. Dat wordt genieten 😀

Vind je avocado ook zo onwijs lekker én houd je er wel van als de recepten die je maakt nog enigszins gezond zijn? Dan raad ik je zeker aan om het blog van Luus te lezen over avocado inclusief vijf eenvoudig te maken recepten. En houd je van frambozen en mag het best wat ongezonder zijn, bekijk dan mijn recept voor een brownie met frambozen en witte chocolade.