Recept: KitKat / M&M taart

Elke maand pak ik bij Albert Heijn de Allerhande mee. Bijna elke maand scheur ik daar wel één of meerdere recepten uit waarvan ik denk: ohhh, dat móét ik ook een keer maken. Wat vervolgens eigenlijk vrijwel altijd wel smaakt, maar er eigenlijk vrijwel nooit zo uit ziet als op de plaatjes. Zo zag ik ooit ook eens dit recept voor Kitkat / M&M taart. Wat ik destijds niet eens uit het blad heb gescheurd, want ik had de gedachte: dát krijg ik toch nooit voor elkaar.

Oké: door naar afgelopen week. Het was dinsdagmiddag en ik zou de woensdag erna vrij zijn. Eén van mijn collega’s gaf aan dat ‘ie het wel een goed idee vond als ik een taart zou bakken voor donderdag. Zijn voorstel kreeg – geheel begrijpelijk, want ik maak killer taarten (!), check bijvoorbeeld de mon chou taart – al gauw bijval van een aantal andere collega’s.

Maar áls ik dan op verzoek van mijn collega’s een taart ga maken, dan wil ik natuurlijk niet aankomen met een standaard appeltaart. Dus ik ging op zoek naar een recept om van te watertanden. Dat vond ik online alsnog in de KitKat / M&M taart. Goed, genoeg geluld over taart en collega’s. Op naar het recept!

Ingrediënten voor de KitKat / M&M taart

Haal de onderstaande ingrediënten in huis als jij dit chocolademonster ook een keer voor je collega’s (of voor jezelf) wilt maken.

  • 400 gram chocolademousse
  • 325 gram KitKat mini’s
  • 210 gram M&M’s (crispy)
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram extra pure chocolade (72%)
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 100 milliliter volle melk
  • 3 eieren

De KitKat / M&M taart maken

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm met een doorsnede van 18 centimeter (ik had 22 centimeter trouwens) en bekleed de bodem met bakpapier.

Breng een pan water aan de kook en hang daar een kleinere pan of kom in. Die pan of kom mag het water niet raken.

Breek de chocolade in blokjes en doe met de melk in de pan of kom. Laat dit au bain-marie smelten en vervolgens 5 minuten afkoelen.

Klop de boter met de suiker tot een luchtige, witte massa. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor.

Spatel vervolgens het chocolademengsel door het beslag. Spatel vervolgens ook het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen.

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in circa 45 minuten gaar. Laat de taart vervolgens nog minstens anderhalf uur afkoelen.

Verwijder de springvorm en snijd de taart horizontaal doormidden met een scherp mes. Smeer één beker chocolademousse uit over één van de taarthelften.

Leg de andere helft voorzichtig op de chocolademousse. Smeer de bovenkant en de zijkant van de taart in met de rest van de chocolademousse.

Druk vervolgens de KitKat’s aan de zijkant rondom de taart. Bestrooi de bovenkant van de taart met de M&M’s en zet een paar uur in de koelkast.

En de collega’s?

Van mijn collega’s ontving ik enthousiaste reacties. De mooiste vond ik: “nee joh, dit soort dingen zie je normaal alleen op Facebook!” Ik ben benieuwd wanneer ik weer een taart voor ze mag maken 😉