Recept: MonChou taart met aardbeien

Vorige week woensdag vierde ik mijn 24e verjaardag. Persoonlijk vind ik een verjaardag niet zo bijzonder en vieren doe ik ’t dan ook eigenlijk al een paar jaar niet meer. Maar .. bij een verjaardag hoort toch eigenlijk wel taart. Daarom trakteer ik op kantoor en thuis altijd wel op wat lekkers. Dit jaar verblijdde ik mijn collega’s op woensdagochtend met een heerlijke MonChou taart.

Dit recept voor MonChou taart met aardbeien is al sinds ik me kan herinneren één van mijn meest favoriete taarten. Hij wordt hier in huis per jaar zeker twee of drie keer gemaakt en dan ben ik altijd zo blij als een klein kind in een snoepwinkel 😉 Veel taarten zijn hartstikke lekker, maar er kunnen er maar weinig tippen aan deze MonChou taart met aardbeien.

Het is bovendien ook fijn dat ‘ie hartstikke makkelijk is om te maken. Een paar ingrediënten mixen en bij elkaar gooien, een blik aardbeien open trekken en het geheel in de koelkast zetten. Dat is eigenlijk alles. Eitje toch? 😉

Ingrediënten voor de MonChou taart

  • 2 bikken vlaaivulling (aardbeien)
  • 1 pak bastognekoeken
  • 200 gram MonChou (zacht & luchtig)
  • 150 gram margarine
  • 60 gram suiker
  • 0,25 liter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger

MonChou taart maken

Als eerste smelt je de margarine in een steelpan op het fornuis. Ondertussen maal je de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Neem een springvorm, bekleed de bodem met bakpapier en verdeel de koekkruimels hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast, zodat de bodem goed hard kan worden.

Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger. Mix de MonChou en de suiker door de slagroom heen. Verdeel het mengsel over de bodem van bastognekoeken. Strijk dit goed glad. Verdeel de vlaaivulling over het mengsel heen en laat in de koelkast minstens drie uur goed opstijven.