Pinspiration: de leukste wandplank voor de babykamer

Wie van interieur houdt kan al scrollend door Pinterest, de onuitputtelijke bron van inspiratie, zijn hart ophalen. Regelmatig komen we dan ook leuke interieur ideeën tegen die we graag met je delen! Vandaag, een wandplank hack voor de leukste wandplank..

Zit jij al tijden tegen een kale muur aan te kijken, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet? Of zoek je een handige oplossing voor boven de kindercommode? Wij vonden deze te gekke Pinspiration voor de leukste wandplankoplossing.

Teken aan de wand

Je ziet ze op verschillende plekken voorbijkomen, de houten wandplank speciaal voor boeken. Je weet wel, met zo’n extra houten balkje om te voorkomen dat de boekjes van de plank donderen. Superleuk voor op een kinderkamer, of om in jouw woonkamer een mooie plaat tentoon te stellen aan de wand. Voor de splinternieuwe babykamer voor Eline’s kleine opkomst (lees hier over haar moeilijke zwangerschap) ging zij aan de slag om met deze wandoplossing een te gekke wandplank voor de commode te maken. En met het juiste gereedschap in huis was dit klusje zo gepiept!

de leukste wandplank

Ondersteboven

Dit type boekenplanken is tegenwoordig op meerdere plekken verkrijgbaar, maar de bekendste is natuurlijk het doe-het-zelf-pakket van IKEA (de IKEA FLISAT). Kwestie van de plaatjes volgen en in elkaar schroeven! Hoewel de wandplank ervoor gemaakt is om als houder voor boeken te dienen, draai je één van de twee planken in dit ontwerp om zodat je een ‘hanger’ creëert. Zo krijgt het balkje automatisch een andere functie; het wordt namelijk een hanger voor leuke (niet al te zware) items. In het geval van de babykamer gebruikt Eline het gemaakte rekje als hanger voor babykleertjes, in een woonkamer of naast je bed, zou je er bijvoorbeeld hangplantjes aan kunnen hangen.

de leukste wandplank

Make it pop

Voor de babykamer koos Eline ervoor om de planken in de originele kleur te laten. Maar je kan de planken natuurlijk in iedere gewenste kleur verven! Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur voor een echte eyecatcher, of schilder de planken in de zelfde kleur mee als de wand waaraan je ze ophangt. Hierboven het resultaat van Eline’s klusproject. Wij vinden dit echt de leukste wandplank die we in tijden hebben gezien! Wat vind jij?

Heb jij ook een leuk interieur idee die je met ons zou willen delen? Mail ons op [email protected].