Nieuwe vloer leggen? Dit zijn de vloertrends van 2024

Wat is er nu leuker dan je huis een nieuwe touch geven? Wil je een echte metamorfose maken, dan is het leggen van een nieuwe vloer een uitstekend idee. Maar voor wat voor vloer met je nu gaan? Zijn we niet een beetje uitgekeken op de oh zo bekende visgraat? Wij doken in de vloertrends van 2024.

Van vis- naar walvisgraat

Open een willekeurige pagina op Funda en de kans is groot dat je een visgraatvloer tegenkomt. Het lijkt wel alsof alle verbouwingen van de afgelopen jaren geresulteerd hebben in zwarte stalen deurposten en visgraatvloeren. Niet gek, want stijlvol is het zeker. Vind je het idee van een visgraatvloer te gek, maar wil je toch net iets anders? Kies dan voor een walvisgraat vloer. De naam doet het al vermoeden, maar de planken van een walvisgraat zijn groter en breder dan die van de visgraat. Een perfecte keuze om een ruimte optisch ruimer te laten maken. En de kleur? Donkere en warme tinten zijn weer helemaal in!

Wel een visgraatvloer? Laat je inspireren door het interieur van Sisi Bolatini in deze binnenkijker.

De Hongaarse punt

Wie wel eens naar ‘Kopen zonder kijken’ heeft gekeken, heeft stylist Roos vast en zeker horen spreken over de Hongaarse punt. Een mega trend voor aan de muur, maar ook zeker voor op de vloer. Wat het precies is? De Hongaarse punt is een patroon van parallelle rechthoekige delen die onder een hoek van 60 tot 45 graden zijn geplaatst. Een vloer met een Hongaarse punt oogt iets rustiger dan de visgraatvloer en is zeer geschikt voor grotere ruimtes. Of je nu kiest voor een laminaatvloer of een vloer van PVC, die luxe uitstraling die zul je zeker bereiken!

Stoere gietvloeren

Ook de gietvloer verliest nog niet aan terrein. Niet gek, want naast dat een goede gietvloer er stijlvol en stoer uitziet, is hij ook nog eens geluiddempend, brandvertragend en makkelijk schoon te houden. Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren, maar populair in 2024 zijn de vloeren met een natuurlijke look en robuuste uitstraling. Denk hierbij aan diverse aardetinten, maar ook donkergroen, -blauw en gietvloeren met grind.

Natuurlijk ogende tegels

Wanneer je aan een tegelvloer denkt, denk je wellicht niet aan een heel warm interieur. Toch zien we steeds meer tegelvloeren in diverse huishoudens liggen en dan met name vloeren met een natuurlijke uitstraling om juíst dat warme gevoel te creëren. Een vloer die goed past binnen de trend van het creëren van een harmonieuze verbinding met de natuur. Keramische tegels lenen zich perfect voor deze interieurtrend, waarbij wit marmer nog altijd in opkomst is, maar ook de granieten look aan terrein wint.

Opvallend tapijt

Naast de natuurlijk ogende vloeren in zachte tinten, zullen we in 2024 ook steeds meer tapijt zien in de interieurs. Met een tapijtvloer haal je dat luxe hotelgevoel in huis, met name ideaal voor in de slaapkamer. We kennen de luxueuze prints al van de vele behangetjes die tegenwoordig beschikbaar zijn, maar ook tapijt kun je krijgen in heel veel spannende dessins. Durf dan ook uit te pakken en maak van jouw slaapkamer een luxe hotelsuite. Wel dat spannende effect in de living, maar niet voluit in het tapijt? Schaf voor één van bovenstaande ‘neutrale’ vloeren een mooi vloerkleed aan.

Mist er volgens jou nog een trend in deze vloertrends van 2024? Laat het ons weten!