Binnenkijken bij Instagram sensatie Sisi Bolatini

Met meer dan 250K volgers is de Nederlands-Marokkaanse Siham Shaik, bekend als @SisiBolatini, met recht een Instagram sensatie te noemen. Na haar acteerdebuut in de film Meskina, verhuisde Siham in 2021 naar New York om bij haar partner te wonen. De twee leerden elkaar in Abu Dhabi kennen en besloten al snel met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. In samenwerking met het interieurmerk Westwing geeft Siham een exclusief inkijkje in hun prachtige New Yorkse loft én haar verhaal, tijdens de Ramadan van 2023.

Je hebt je samen met je man gevestigd in NYC. Als stewardess heb je de hele wereld gezien, is NYC jullie eindbestemming of kriebelt het om toch nog ergens anders te wonen? Nederland, Marokko of India wellicht?

Ik ben inmiddels al ruim 6 jaar een expat en ik moet zeggen dat als je eenmaal het expatleven gewend bent, het heel moeilijk is om te bedenken dat je voor altijd op één plek zult blijven wonen. Het is heel gek, maar ik denk dat de kriebels om weer iets anders te proberen voor mij gewoon in het bloed zit. Voor nu hebben we het heel fijn in New York en zijn we ook best gesetteld. Wie weet wat de toekomst brengt. Ik sta er in ieder geval zeker voor open om iets anders te proberen, waar precies zou ik niet weten. Ergens waar het lekker weer is! 

Wat vond je belangrijk qua interieur bij het inrichten van dit nieuwe huis in NYC?

Ik vond het het heel moeilijk te bedenken hoe mijn favoriete producten van Westwing zouden samensmelten tot een geheel, omdat wij nog heel diep in het verbouwproces zaten! Ik was daarom super blij met de Westwing Studio, waar er 3D tekeningen werden gemaakt van de gekozen producten, om je een idee te geven van hoe het er uit zou komen te zien. Dit vond ik zo’n geweldige service en het heeft mij enorm geholpen met het inrichten. 

Wat in dit huis/interieur maakt het voor jou jouw thuis? En wat vind je nu echt de showstopper in huis?

Alles wit! Ik hou van wit en ik ben dan ook blij dat ik dat thuis in mijn eigen huis kan hebben. Ik kom maar al te graag terug naar huis en dan kijk ik naar het interieur en word ik helemaal warm van binnen! This is mine, this is us! De show stopper is onze bank natuurlijk! De vorm, de kleur, ALLES! Het is fantastisch dat ik deze mooie unieke Westwing bank hier in New York mag hebben. Ik ben er echt uitermate gelukkig mee!

Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

Cultureel modern? Ik hou van de Maroccan touch in mijn interieur, maar ik hou ook zeker van het Scandinavische.

Kan je vertellen hoe het ritueel op de foto heet, waarbij je het huis reinigt en waar dit voor dient?

Het is niet perse een ritueel, maar ik hou ervan om de dag te beginnen met het opzetten van de koran en de bakhoor (inscent) om het huis lekker te laten ruiken gedurende dag. Dit geeft mij persoonlijk rust en helpt mij met het focussen op mijn spirituele doelen die ik tijdens de ramadan stel.

Is de Ramadan anders in NYC (niet bij familie/vrienden) t.o.v. Nederland?

Gelukkig heb ik inmiddels een hele mooie vriendenkring opgebouwd in New York die net aanvoelt als familie. Er is geen dag waarop ik het gevoel heb dat ik alleen ben tijdens de Ramadan. Uiteraard is het ook super fijn om in Nederland de Ramadan te kunnen meemaken met mijn ouders, broers en zussen. Ik probeer daarom altijd wel toch ook een paar dagen in de Ramadan naar Nederland te gaan.

Hoe pak je de Ramadan aan samen met je man? Hier zit natuurlijk wel een cultuurverschil in, hoe ervaar je dit samen?

Ik houd enorm van Indiaas eten en hij houdt enorm van Marokkaans eten. Het zit hem vooral in de keukens waar het meeste verschil in zit qua cultuur. Ik probeer daarom deze twee keukens te combineren tijdens de iftars zodat we van allebei de culturen wat meekrijgen.

En wie kookt er dan?

That’s going to be me! Ik ben degene die houdt van koken, en ik houd van de Aziatische en de Italiaanse keuken. Iffy kookt helaas niet, maar hij staat wel altijd klaar voor mij om de afwas te doen, haha. Hij wilt het wel altijd leren, dus wellicht zien we hem binnenkort vaker in de keuken staan. De Marokkaanse keuken (voornamelijk de soep) staat tijdens de Ramadan het meeste op het menu. Het is fijn om het vasten te breken met iets wat niet zo zwaar is en daar is harira ideaal voor. De gerechten die na de soep komen zijn niet altijd per se Marokkaans. Dat kan variëren van de één op de andere dag. Afhankelijk van de samenstelling van wie er allemaal aanwezig zal zijn tijdens de Iftar. Eten er mensen mee, dan wordt er meestal wel Marokkaans gekookt. Is het alleen Iffy en ik, dan gaan we soms liever voor iets makkelijkers of gaan wij uit eten.

Huis & thuis

Dit jaar viert Siham het suikerfeest bij haar thuis in NYC. En dat moet geen enkel probleem zijn op een plek waar zij zich inmiddels zo thuis voelt. Ook zo’n waanzinnig interieur shoppen als dat van Siham?

Bank Gatsby

Een fantastische bank met organische vormen, dat is deze 3-zits Bank Gatsby absoluut.

€ 2.099 (3-zits) | Westwing Collection via westwing.nl

 

Hanglamp Aurelia

Bollen boven de tafel. Met deze hanglamp heb je een echte eyecatcher in huis.

€ 279 | Westwing Collection via westwing.nl
Bijzettafel Benno

Is het een kunstwerk of een bijzettafel? Wij zeggen het is 2 in 1!

€ 279 | Westwing Collection via westwing.nl