Homemade Mug Cake met appel

’ s Avonds aan het einde van mijn werkdag neem ik altijd nog even lekker de tijd om Instagram en Pinterest af te struinen. Heerlijk vind ik dat om daar nieuwe ideeën op te doen. Vaak kom ik dan ook heerlijke receptjes tegen. De laatste tijd zag ik veel verschillende soorten Mug Cakes voorbij komen. Dit leek me wel wat. Ik hou tenslotte van lekker eten en nieuwe dingen uit proberen.

Een tijdje terug schreef Loraine ook al over de Mug Cake van Dr. Oetker. Deze zeer makkelijk te bereiden cake had je in twee verschillende smaken stracciatella en chocolade. Ook ik heb ze getest, en moet toegeven dat ik best wel fan was. Zo deed ik gelijk een onderzoekje op internet en zag dat je het ook heel eenvoudig zelf kan maken en zo veel meer keus hebt uit verschillende smaken. Hoe maak je nu zelf een Mug Cake met bijvoorbeeld appel? Lees snel verder en probeer het uit zou ik zeggen. Heerlijk als ontbijtje! En weer is wat anders als die standaard boterham.

Ingrediënten voor de Mug Cake

  • 2 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • Banaan
  • Appel
  • Speculaas koekkruiden

Hoe maak je de Mug Cake?

Prak je banaan helemaal fijn. Pak een middelgrote mok en voeg daar alle ingrediënten aan toe behalve de appel. Plaats je mok voor 2 minuten in de magnetron. Terwijl je Mug Cake in de magnetron staat snijd je de appel in schijfjes. Wanneer je Mug Cake klaar is serveer je hem op een bordje met wat kwart en appelschijfjes erbij! Draai de mok om op een bord en je cakeje staat.. Voilá, eet smakelijk!

Tip: Je kan heel makkelijk variëren. De basis voor dit recept is banaan, havermout en ei. Wat ik ook lekker vind bijvoorbeeld is om er wat pure chocolade doorheen te doen en er wat blauwe bessen bij te eten.

Welke Mug Cake staat er morgen ochtend bij jou op de ontbijt tafel?

Homemade mug cake