Getest: Dr. Oetker Mug Cake

In supermarkten liggen in een apart rek altijd van die kookbladen die je gratis mee mag nemen. Zo lees ik al jaren de Allerhande van Albert Heijn en scheur daar de recepten uit die ik nog een keer wil maken, zoals de spaghetti met rucola en serranoham. Maar andere supermarkten hebben ook van deze tijdschriften. Zo hebben ze bij Jumbo het blad Hallo en heet het bij de Plus Boodschappen. In deze tijdschriften staan, zoals je wellicht wel weet, niet alleen recepten, maar ook veel advertenties.

Mijn oog viel onlangs op een advertentie voor Dr. Oetker Mug Cake. Je koopt een zakje met poeder, doet hier zelf wat melk bij, even goed roeren, in de magnetron en hup: 1 minuut later heb je een cake. En aangezien ik een groot fan van makkelijk ben (dan kan er immers ook niet zoveel mis gaan) dacht ik: dát ga ik ook maken.

Het maken van de Mug Cake is echt supersimpel: je neemt een grote mok met een inhoud van minstens 250 ml en doet daarin 50 ml melk en het poeder uit het zakje. Je hebt keuze uit twee smaken: chocolade of stracciatella. Ik heb ze allebei maar gedaan 😉 Je roert het poeder en de melk goed door elkaar, zodat je een glad papje krijgt. Dit zet je – afhankelijk van het aantal watt – een x aantal seconden in de magnetron en dan is je cake klaar.

Zelf vond ik de cake nog iets te “drassig” en heb ‘m nog een half minuutje langer in de magnetron gedaan. Zelfs toen was ‘ie nog iets papperig, maar de smaak was prima. Ook de structuur van de Dr. Oetker Mug Cake is goed, bijna net als een echte cake. Zowel de chocolade als de stracciatella variant zijn beiden erg lekker. Maar als ik moet kiezen tussen in één minuut een Mug Cake op tafel of een échte cake uit de oven, dan kies ik uiteindelijk toch voor dat laatste. Dat is nét iets lekkerder wat mij betreft!