Het recept voor Aperol Spritz

Apérol Spritz is misschien wel één van de vrolijkste drankjes die er is én een heerlijke dorstlesser op een warme zomerdag! Aperol is ontstaan in het Italiaanse Padova in 1919. De ‘Gebroeders Barbieri’ staan aan de wieg van het feloranje drankje dat vanaf de jaren ’50 in het populaire cocktail Aperol Spritz werd gegoten. Sindsdien is het drankje niet meer weg te denken uit Italië en zien we de oranje kleur ook steeds vaker op de Nederlandse terrassen verschijnen. Hierbij dan ook het recept voor Aperol Spritz.

Wat heb je nodig?

  • 30 ml Aperol
  • 90 ml prosecco
  • 60 ml bruiswater
  • Schijfje sinaasappel
  • IJs
  • Copa glas

Het recept voor Aperol Spritz, de Italiaanse cocktail voor een feestelijke borrel!

Bereiding

  • Vul een glas met ijs.
  • Mix alle drankjes met elkaar, al naar gelang smaak
  • Roer door met een staafje
  • Garneer met een schijfje citroen

Meer recepten? Je vindt ze hier.