Neem jij jouw intrek? Handige verhuistips voor als je gaat samenwonen

Verhuizen is niet alleen een leuke gebeurtenis, het kan ook heel veel stress opleveren. Zeker als je ook nog eens je intrek neemt bij jouw (nieuwe) geliefde! Hoe zorg je er nu voor dat zo’n verhuizing soepel verloopt en dat je aan het eind van de rit allebei happy bent met jullie gezamenlijke nieuwe stek? Enkele handige verhuistips voor als je gaat samenwonen.

Gefeliciteerd, jullie gaan samenwonen! Is je huidige huurcontract al opgezegd? Of heb je het bord al bij jouw koophuis in de tuin gezet? Genoeg om over na te denken en genoeg acties te ondernemen. Met deze handige verhuistips voor als je gaat samenwonen komen jullie soepel de verhuizing door.

Maak een interieurplan

Om van jouw partner’s stek ook echt jouw stek te maken (of andersom!), maak je voorafgaand aan de verhuizing samen een plan van hoe jullie de ruimtes willen gaan inrichten. Mag er een nieuw kleurtje verf op de muren? Gaan er meubels weg en wat moet er eventueel nieuw worden aangeschaft? Maak beiden een moodboard en probeer jullie stijlen te combineren tot één nieuwe woonsfeer. Schakel eventueel de hulp in van een stylist. Door hier vooraf goed op in te zetten zorg je ervoor dat de verhuizing voor jullie beiden een mooie nieuwe start is. En dat is toch wat jullie beiden graag willen?

Start met opruimen

Verder start een soepele verhuizing met het opruimen van spullen. Ga beiden kritisch door je eigen bezittingen heen en bepaal wat er nu toch echt een keer weg kan en welke spullen je absoluut wilt houden. Houd hierbij het moodboard dat jullie samen hebben gemaakt in het achterhoofd. Dan weet je ook direct voor welke spullen jullie samen nog mogen gaan shoppen voor jullie nieuwe interieur

Dubbelen verwijderen

Maak een overzicht van de (belangrijkste) spullen die jullie in beide huishoudens hebben en bepaal waar de overlap zit. Aan de hand hiervan kun je een keuze maken voor welke blender, televisie of waterkoker (en ga zo maar door) er blijft. De spullen die weg gaan kun je voorafgaand aan de verhuizing wegbrengen naar een kringloopwinkel of stort indien ze niet meer (goed) werken. Scheelt weer tijd!

Maak een gedegen planning

Een goed begin is het halve werk en daarom is het handig dat jullie een gedegen planning maken waarin ieders verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Prik een datum, schakel de hulptroepen in en zorg ervoor dat de taken goed verdeeld zijn. Zo hoef je over het verloop van de verhuisdag in ieder geval niet te stressen! Zorg verder dat de verhuisdozen duidelijk gelabeld zijn, houd rekening met de weersomstandigheden op de verhuisdag zelf en dat er voldoende versnaperingen in huis zijn om het verhuispersoneel van brandstof te voorzien.

Vier de verhuizing

Zitten jullie dan eindelijk hoog en droog samen in jullie nieuwe liefdesnestje, dan is het tijd om dat te vieren. Ook al is één van jullie al bekend met de buurt, samenwonen is het allerleukste als je samen de omgeving van jullie woning (opnieuw) gaan ontdekken. Doe boodschappen bij de dichtstbijzijnde supermarkt, reserveer een tafeltje bij dat ene restaurant, kortom ga samen de hort op!