4 tips voor het vernieuwen van je interieur

Het is best lastig om elke ruimte in je huis gezellig te maken. Het hebben van bepaalde meubels wil nog niet meteen zeggen dat perse een gezellig huis hebt. Je creëert je eigen stijl, maar anderen mensen hebben hier misschien moeite mee. Dus als jij het interieur in je woonkamer binnenkort wilt vernieuwen of ga je verhuizen? Dan hebben wij wat tips voor je!

Tip 1: Kasten

Elk huis heeft kasten nodig om dingen in op te bergen. Toch kan het type kast erg veel betekenen voor de sfeer in de woonkamer. Open kasten geven namelijk een rommelige uitstraling aan het interieur en dat is niet wat je wilt. Natuurlijk is een mooie, hoge, opgeruimde boekenkast een blikvanger in de woonkamer. Maar zorg dat je bijvoorbeeld losse papier opbergt in lades, mappen of vitrinekasten.

Tip 2: Meubels

Vaak maken mensen de fout om heel hun huis vol te zetten met meubels. Zij vergeten vaak dat ruimte rust geeft. En daarbij zetten we over het algemeen altijd de meubels tegen de muur. Probeer eens, mocht de ruimte het toelaten, een tafel of bank midden in een ruimte te zetten. Dit geeft een speels effect en op deze creëer je verschillende leefruimtes in één kamer.

Credits: Kara Eads

Tip 3: Kleuren

Wanneer je rust wilt creëren in je huis, doe je er goed aan om zoveel mogelijk aarde en pasteltinten te gebruiken. Ga niet voor verschillende, onsamenhangende kleuren, maar combineer bijvoorbeeld verschillende soorten groen met verschillende stoffen en structuren.

Tip 4: Verlichting

Sfeerverlichting is in iedere woonkamer belangrijk en bepaalt de sfeer van de ruimte. Wanneer je enkel een paar grote lampen in je woonkamer hebt staan, geeft dit veel minder sfeer wanneer je verschillende kleine lichtbronnen in huis hebt staan. En vergeet natuurlijk kaarsen niet!

Credits: Jonathan Borba