Food inspiratie: vijf variaties op havermoutpap

Havermoutpap is een populair ontbijt onder menig fittie. Wil jij de dag ook eens starten met een heerlijk, gezond en rijkgevuld ontbijt? Dan zijn deze vijf variaties op havermoutpap zeker het proberen waard. Van een zomerse variant met aardbeien tot de winterse smaken van koekkruiden. Food inspiratie voor jou.

1. Havermout met banaan

Als er één fruitsoort is die goed gaat met havermout, dan zijn het wel banaan en blauwe bessen. Voor dit ontbijtje heb je nodig: een bakje havermout + een halve banaan, een handje blauwe bessen, pecannoten, een theelepel chiazaad en maple siroop. Deze variant is warm het lekkerst.

Food inspiratie: vijf variaties op havermoutpap

2. Havermout met peer

Bij het zien van het resultaat loopt het water alvast in je mond. Deze variatie op havermout is een extra feestelijke. Wat heb je nodig? Een bakje havermout, amandelschaafsel, chiazaad, maple siroop en een halve peer. Snijd de peer doormidden, bestrooi met wat cacao en suiker en warm kort op in de oven of magnetron. Eet smakelijk! Deze variant is warm het lekkerst.

vijf variaties op havermoutpap

3. Oatmeal met blauwe bessen

Bij dit ontbijtje zorg je ervoor dat jouw havermout pap lekker stevig is. Maak de pap aan met kokosmelk, bestrooi de pap met verse blauwe bessen en voeg nog wat muesli toe voor de bite. Gegarandeerd een goed begin van de dag.

Food inspiratie: vijf variaties op havermoutpap

4. Met pitten & zaden

Een extra zomerse variant op de havermoutpap. Maak de pap aan met amandel- soja- of rijstmelk en voeg als topping de volgende ingrediënten toe: aardbeien, blauwe bessen, frambozen, enkele muntblaadjes en een pittenmix.

5. Voor de koudere dagen

Heb je zin in een winters recept? Een ontbijtje dat het heerlijke winterse cocoon gevoel terugbrengt? Dan is deze variatie op havermout een echte aanrader. Wat heb je nodig? Uiteraard een bakje warme havermoutpap, waaraan je toevoegd: een handje pecannoten, een eetlepel pindakaas, een snufje koekkruiden en kaneel. Deze variatie is warm het lekkerst.

Food inspiratie