Dit zijn de meest voorkomende cosmetische ingrepen

Wie mooi wilt zijn moet pijnlijden, en daar lijken ook wij Nederlanders niet per se heel veel moeite mee te hebben. Steeds vaker kiezen we namelijk voor een cosmetische ingreep: uit rapporten is gebleken dat het aantal cosmetische ingrepen dat de laatste twee jaar is uitgevoerd blijft stijgen (bron: AD). Het zijn niet alleen meer de flaporen die we in proportie willen brengen, maar ook een ooglidcorrectie en fillers behoren tot veel gekozen ingrepen. Benieuwd wat wij nu graag aan onszelf laten veranderen? Dit zijn de meest voorkomende cosmeptische ingrepen.

Botox & Fillers

Het opvullen van rimpels, wallen en lippen met fillers is enorm populair, ook onder de jongere generatie. In de periode 2016 t/m 2019 steeg het aantal fillerbehandelingen met 17,5%. In 2016 werden er al 390.000 cosmetische ingrepen met botox en fillers verricht, maar in 2019 liep dit fors op tot ruim 450.000(!). En het zijn niet alleen de vrouwen die zichzelf een spuitje gunnen. Eén op de 8 ingrepen wordt uitgevoerd bij een man en de gemiddelde leeftijd van de behandelde patiënt is 43 jaar (bron: Medicalfacts).

Borstoperatie

Te grote borsten, te kleine borsten, we hebben allemaal wel eens in de spiegel gekeken en een wens geuit van verandering. Niet voor niets is de borstvergroting dan ook een enorm populaire ingreep. Helaas zijn de borstimplantaten de afgelopen jaren zeer slecht in het nieuws gekomen. Bepaalde types lekken en kunnen groot leed veroorzaken. Denk je na over deze ingreep, zorg dan ook dat je je goed laat informeren over de risico’s.

Ooglidcorrectie

Je oogopslag is nogal bepalend voor je uiterlijk, dus geen wonder dat de ooglidcorrectie een populaire ingreep is. Nu is het voor sommigen om medische redenen ook echt nodig (hoofdpijn door hangende oogleden die het kijken bemoeilijken), maar vaak genoeg wordt een ooglidcorrectie om esthetische redenen uitgevoerd. Voor plastisch chirurgen is een ooglidcorrectie een kleine ingreep, je kunt hiervoor dan ook op veel plekken voor terecht.

Neuscorrectie

We kijken er niet meer vreemd van op, wanneer we iemand met verband op zijn neus voorbij zien wandelen. Een neuscorrectie is een veelvoorkomende ingreep in Nederland. Om medische redenen, maar ook om esthetische. Je zou immers maar moeite hebben met ademhalen door een te smalle neus, of mega onzeker worden van die knoppel op je reukorgaan.

Maar, een waarschuwing!

Niet iedereen mag (medisch) cosmetische behandelingen uitvoeren. Een bekwame arts mag wel rimpels opvullen, maar een schoonheidsspecialist niet. In het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Zorg’ staan landelijke afspraken waar de organisatie van cosmetische zorg aan moet voldoen. Veel cosmetische ingrepen zijn een voorbehouden handeling. Alleen bepaalde beroepsgroepen, zoals cosmetisch artsen en plastisch chirurgen, doen behandelingen als snijden en injecteren (bron: Rijksoverheid). Let dus goed op bij wie je terecht komt!

Ook kleine beautybehandelingen worden steeds populairder. Lees hier ons artikel over microblading.