Ik liet mijn wenkbrauwen microbladen en dit is het resultaat

Elke dag was ik in de weer met wenkbrauwpotlootjes om nog iets van die twee veel te lichte borsteltjes boven mijn ogen te doen. Maar toen ontdekte ik microblading, PMU voor je wenkbrauwen. Na even te hebben getwijfeld, want is het hebben van (semi-) permanente make-up nou wel een goed idee?, ging ik overstag en boekte een afspraak bij de Facefactory voor een behandeling. Er was mij verteld dat zij wenkbrauwen tekenden als artiesten, dus ik durfde mijn lot wel in hun handen te leggen. Ik liet mijn wenkbrauwen microbladen en dit is het resultaat.

De perfecte brow

Alvorens naar mijn afspraak te gaan bij de Facefactory, heb ik al heel wat plaatjes op het internet bekeken. Het leek me toch best handig om alvast een beetje te weten wat voor vorm mijn wenkbrauwen moesten aannemen na deze behandeling. Want vond ik mooi en hoe zou het bij me staan? Met een aantal screenshots op de telefoon liet ik de specialiste Hayeda precies zien wat ik in gedachten had. Uiteraard gaf ze mij daarbij goed advies over wat er bij mijn gezicht zou passen. Met een potloodje start ze dan ook de vorm van de wenkbrauwen te tekenen op mijn gezicht om een idee te geven van hoe deze eruit komen te zien. En natuurlijk werden ook mijn eigen wenkbrauwen nog in vorm geplukt.

Pijnlijke behandeling?

Eenmaal de juiste vorm voor mijn gezicht gevonden, kan Hayeda aan de slag met het aanbrengen van de PMU. Met een speciale pen met daarin een naald met pigment, brengt ze kleine sneetjes aan in de bovenste huidlaag. Op deze manier tekent ze met grote precisie levensechte wenkbrauwhaartjes, net zolang tot de perfecte wenkbrauw is gevormd. De behandeling volgt de natuurlijke groei van de wenkbrauwen waardoor het resultaat hartstikke natuurlijk oogt. Of het pijn doet? Dat zal ik niet ontkennen. De eerste serie sneetjes wordt zonder verdoving gezet en is dan ook echt wel pijnlijk. Na de eerste ronde wordt een verdovingscrème opgebracht, die ervoor zorgt dat de verdere behandeling vrij pijnloos verloopt. Het resultaat, twee prachtige donkere wenkbrauwen die me aanstaren in de spiegel. De kleur zal gedurende het genezingsproces nog veranderen wordt mij verteld. En dat is maar goed ook, want deze wenkbrauwen zijn wel erg aanwezig.

Het herstel

De huid moet vanzelfsprekend herstellen van de behandeling. Het duurt dan ook zeker een aantal weken – inclusief een tweede afspraak voor een tweede sessie – voordat het eindresultaat echt zichtbaar wordt. En dat geduld moet je hebben, want het herstel van een microblading behandeling ziet er niet altijd even fraai uit. Zo gaan de korstjes langzaam rafelen, verlies je stukjes wenkbrauw en zul je momenten hebben waarop je denkt ‘dit komt nooit meer goed’. Niets is minder waar, want na een geruime tijd verschijnen dan de perfecte wenkbrauwen in de spiegel. Kortom, de behandeling is niet geheel pijnloos, maar levert wel de perfecte wenkbrauwen op. Om de wenkbrauwen blijvend zo netjes te houden dien je zelf de haartjes die buiten de getekende wenkbrauw vallen te epileren en is een regelmatige opfrisbeurt een must (elke 1 tot 1,5 jaar). Iets wat ik maar al te graag doe, want ik heb nooit meer gezeur met wenkbrauwpotloodjes!

Herstel van microblading behandeling