Avocado: 5 redenen om ze te eten

De carnaval is weer voorbij (voor de mede Brabanders onder ons). Weg met die smoesjes, tijd voor iets nieuws. Een recept met avocado is gezond. Oh en nog veel belangrijker, erg lekker!
Ik ben er helemaal weg van! Vaak bereid ik voor de lunch dan ook iets voor, waarin ik deze vrucht verwerk. Van de mensen om mij heen krijg ik veelal te horen “waarom eet jij dit?” Zit toch helemaal geen smaak aan die dingen. Nou, je weet niet wat je mist. Wanneer je het goed weet te combineren dan komen daar de lekkerste lunches uit voort. Vandaar dat ik deze vijf overheerlijke avocado receptjes even met je wil delen.

Wanneer is je avocado rijp?

Tja, dat is soms een lastige. Je kunt het niet van de buitenkant zien. Druk zachtjes op de schil van de avocado. Als de schil meegeeft dan is dit een teken dat hij rijp is.

Snijd hem rondom door midden, tot aan de pit! Draai de twee helften in tegengestelde richting van elkaar af. Nu ben je klaar om aan te slag te gaan.

Avocado combineren doe je zo

Avocado salade met kip en ananas
Salades kun je zo uitgebreid maken als je wil. Ga daarom eens voor een salade met avocado en ananas. Want waarom zou je fruit alleen als tussendoortje eten? Als je er ook een prima lunch van kunt maken. Gebruik wat gegrilde kip, rucola sla, cherrytomaatjes, komkommer en wat cashewnoten toe. Smakelijk!

avocado5- voedzaamensnel

Avocado smoothie
Ja dit wordt een groene smoothie. Klinkt misschien niet heel lekker, maar dat is het wel. Doe de avocado, een banaan, een sinasappel, wat yoghurt of melk in de blender. En je hebt een lekker sapje. Het vult erg goed dus je hoeft niet bang te zijn dat je hierna niet vol zit.

avocado3- voedzaamensnel

Wraps met avocado
Ook met wraps is deze vrucht goed te combineren. Een wrap met kip en avocado, griekse yoghurt en kipfilet doet ons alvast verlangen naar de lente! Heerlijk fris van smaak!

avocado4- beautyengezondheid.nl

 

 

 

 

 

 


Avocado eiersalade-spread met bacon
Avocado en eieren, samen zijn ze heerlijk in een spread. Met wat tomaat en voor de liefhebber wat uitgebakken stukjes bacon. Prak alles door elkaar en voila. Heerlijk op een gerooste boterham of cracker. Tip, deze lekkere, luchtige spread doet het ook goed in een wrap.

avocado2-chickslovefood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandwich met avocado
Voor een goede lunch is een clubsandwich met kip, ei en natuurlijk een avocado altijd goed. Wil je wat meer maken van je sandwich? Voeg dan nog wat hummus, noten en garnalen toe.

avocado1

Natuurlijk kun je er ook guacamole mee maken. Welk receptje ga jij vandaag maken voor de lunch van morgen? Ik ga voor een wrap met avocado.