Recept: homemade Guacamole!

Kant en klaar in de keuken. Iedereen die me een beetje kent, weet het….pakjes en zakjes zijn in mijn keuken een regelrechte no-go! Buiten het feit dat er vaak een legio aan foute E-nummers in zit, tonnen suikers (vaak wel op 5 verschillende manieren ‘verborgen’!) en heel veel zout, is de belangrijkste reden om ze uit mijn keuken te weren toch wel dat ik het vaak gewoonweg niet zo lekker vind als de homemade variant! Helaas leeft bij velen onder ons het idee dat homemade vaak veel duurder is én vooral….lastig en ingewikkeld om te maken. Maar niets is minder waar!

Never nooit niet uit een potje

Guacamole is zo’n mooi voorbeeld. Voor mij één van die dingen die ik never nooit niet uit een potje zou eten. En met maar een aantal ingrediënten écht al in een klein kwartiertje op tafel te toveren. Trust me!

Ingrediënten

Je hebt er de volgende ingrediënten voor nodig:

  • 2 rijpe avocado’s
  • klein bekertje zure room
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • takje peterselie (omdat ik koriander gewoon écht niet lekker vind ;-))
  • Vers gemalen 4-seizoenen peper en zeezout
  • klein scheutje limoensap

En hoe nu verder?

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Je prakt de avocado’s fijn en mengt dit in een grote kom samen met de zure room. Je snijdt de tomaat (haal wel het vruchtvlees eruit, anders wordt het geheel wat waterig), ui en peterselie fijn. Je raspt de knoflook fijn en doet alles bij de avocado’s en zure room in die grote kom. Meng de peper en het zeezout er naar smaak door en voeg een klein scheutje limoensap toe. Dit voorkomt dat de guacamole snel verkleurt en geeft hem een fris tintje.

En that’s it. Klaar is je homemade guacamole. Heerlijk als dip bij tortillachips, maar zeker ook als side dish bij je Mexicaanse maaltijd.

Buon Provecho!!