5 klassiekers: films voor de feestdagen

Het is bijna niet te geloven, maar de kerstdagen zitten er alweer aan te komen. En nu we dan ook nog eens in lockdown-weet-ik-veel-hoeveel zijn beland zit er niets anders op dan thuis op te krullen op de bank en eens lekker te genieten van een aantal ultieme kerstfilms. Kerstboom, kaarsjes aan, lekkernijen op tafel.. zak maar onderuit voor deze 5 klassiekers. Heerlijke zwijmelfilms voor de feestdagen.

The Holiday

Een film die je elk jaar weer opnieuw kan kijken. Hoewel de film al heel wat jaartjes oud is (2006), gaat ie wat ons betreft nog zeker een aantal jaartjes mee. In de film zien we twee dames (Kate Winslet & Cameron Diaz) van huis ruilen en verwikkeld raken in hun eigen liefdesverhaal.

Alles is liefde

Ook op Nederlandse bodem zijn er romantische kerstverhalen opgenomen. Alles is liefde brengt de romantiek van het Sinterklaasfeest én Kerst bij jou de huiskamer in. De film waarin Carice van Houten letterlijk een cadeautje is voor de kijker.

Mister Scrooge

In het rijtje ‘Meisje met het zwavelstokje’, kan de film Scrooge niet ontbreken aan jouw filmbucketlist. Of je hem nu al eens gezien hebt of niet. Zo rond de kerst blijft dit verhaal een van de beste om naar te kijken, al is het alleen maar omwille de boodschap die het verhaal vertelt. De film gaat al wat jaartjes mee (1970), de beelden zijn wat korrelig en oud, maar een absolute klassieker wat ons betreft.

Love actually

Tijdens de feestdagen banen meerdere stellen zich een weg door romantiek, familie, bruiloften en luchthavens. De liefde bloeit, maar er worden ook harten gebroken. Met een mooie sterrenkast en heerlijke cheesy openingszinnen is Love actually zeker een klassiek pareltje. Overigens gewoon te vinden op Netflix.

Home alone

En dan natuurlijk de klassieker der klassiekers: Home alone. Ieder jaar zitten hordes mensen weer aan de buis gekluisterd om de reeks komische films van deze thuisblijver te kijken. Het begon allemaal met Home Alone in 1990. De film gaat over de Amerikaanse familie McCallister die tijdens de kerstvakantie op reis gaan naar Frankrijk. Helaas vergeten zij daarbij één klein dingetje mee te nemen: de achtjarige Kevin.

Wij zijn benieuwd, welke film ga jij kijken?

Headerbeeld: ©Disney