Zonnend Skiën In Het Oostenrijkse Stubai

In Stubai hoef je je nooit af te vragen of er genoeg sneeuw ligt, dat zit wel goed! Daarnaast is het dé perfecte plek voor lente skiërs en daarbij al jaren zeer geliefd onder wintersport fans. Hou je van wintersport, maar wel in combinatie met de warme zonnestralen van de lentezon? Pak dan maar alvast je skistokken erbij en lees gauw wat Stubai te bieden heeft, wie weet sta jij binnenkort wel zonnend te skiën in Stubai!

Zonnend skiën in Stubai

Vervang lagen warme kleding door lagen zonnebrandcrème! In de vallei van de Stubaier Gletsjer vloeien twee seizoenen perfect samen. Dit maakt Stubai de perfecte plek voor gegarandeerde sneeuw en de warme lentezon. Wandelaars en fietsers kunnen de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, terwijl wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg kunnen genieten.

Een zegen! Dat is hoe de sneeuwval van oktober tot juni ook wel wordt genoemd. De lente betekent in Stubai absoluut niet het einde van het wintersportplezier, het betekent wel dat je met een lekker kleurtje naar huis gaat. Pas dus maar op voor die brilafdruk op je gezicht! Je vindt er pistes van elk niveau: de Power Department en het Snowpark Stubai Zoo blijven top plekken voor skiërs, snowboarders, free-riders en freestylers. Zij kunnen optimaal genieten van de fantastische weersomstandigheden. Dat betekent zonnend skiën in Stubai, wie wil dat nou niet?

Gezelligheid in de Schlick 2000

Tot half april kun je in het skigebied Schlick 2000, in Fulpmes, genieten van mooie fiets- en wandelroutes en zonnige dagen op het terras. Trakteer jezelf op een lekker verkoelend drankje terwijl je uitkijkt over de prachtige natuurlijke pistes die overspoeld zijn met zonneschijn. Vanaf begin maart kan je het verkoelende frisje vervangen met een lekker koud biertje, of twee. Dj’s draaien hun muziek in verschillende tentjes in het skigebied en elke zondag kun je luisteren naar livemuziek. Kortom, time to party!

Zonnend rodelen en paragliden

Rodelen en paragliden! Dat kan ook in Stubai. Stap 1.800 meter boven het zeeniveau (!) in de rodelbaan en geniet van de lange afdalingen dwars door prachtige bossen en weiden. Als je geluk hebt, spot je wellicht een mooi sneeuwklokje op de sneeuwvelden. Wil je liever zo dicht mogelijk bij de warme lentezon komen? Verken het gebied van Stubai dan vanuit de lucht tijdens het paragliden! Na een fantastische ervaring beland je uiteindelijk in de lodges van het gebied en wissel je je ervaringen uit onder het genot van culinaire lekkernijen. Klinkt heerlijk, dat zonnend skiën in Stubai!