Zilveren munten? Verdien eraan

Zilveren munten? Iedere Nederlander kan zich er wel een voorstelling van maken, namelijk munten die volledig gemaakt zijn van zilver. Hoewel de munten vroeger nog als betaalmiddel werden ingezet, liggen ze nu bij veel mensen ergens in een la te verstoffen of zijn ze omgebouwd tot sieraden en theelepels. Ben jij ze wel eens tegengekomen? De munten kunnen namelijk zeker nog wat opleveren! Jouw zilveren munten verkopen doe je eenvoudig via een goudwisselkantoor. Dus heb je zilveren munten? Verdien eraan!

Diversiteit in munten

Wie denkt dat er maar één soort zilveren munt is, heeft het mis. Door de jaren heen zijn er talloze zilveren munten geslagen. Vroeger werden deze munten gebruikt als betaalmiddel, ook in Nederland. Zilveren guldens zijn een bekend voorbeeld van dergelijke munten. Daarnaast kon men vroeger zilveren rijksdaalders of een zilveren tientje in de portemonnee hebben zitten. Tegenwoordig kun je met deze munten niet meer betalen, maar ze dragen nog zeker wel een behoorlijke waarde! Heb je bij het opruimen van de zolder een aantal van deze munten aangetroffen en doe je hier eigenlijk niets meer mee? Dan kan het interessant zijn om ze te verkopen.

Waarde van zilveren munten achterhalen

Niet alle zilveren munten zijn evenveel waard en dus interessant genoeg voor de verkoop. Daarom raden wij jou aan om eerst de waarde van een zilveren munt te achterhalen. Een google zoektocht brengt je al snel heel veel antwoorden, maar deze zijn zeker niet altijd accuraat. Wij raden je dan ook aan om de munten door een professional te laten taxeren. Deze heeft er immers voor gestudeerd.

Heeft de munt verzamelwaarde?

Wil je jouw zilveren guldens verkopen? Dan kijk je waarschijnlijk vooral naar de zilverprijs. Hier valt wat voor te zeggen, maar het is niet verstandig om je volledig op deze prijs te focussen. Waarom niet? Omdat zilveren munten een verzamelwaarde kunnen hebben. Als munten een verzamelwaarde hebben, zijn ze vaak aanzienlijk meer geld waard dan de zilverprijs van dat moment. Nog een reden om jouw zilveren munten mee te nemen naar een expert. Hij kan je namelijk exact vertellen of jouw zilveren munten verzamelwaarde hebben.

Zilveren munten? Verdien eraan en verkoop ze aan een kenner

Zilver verkopen kan op allerlei manieren. Je kunt het bijvoorbeeld aanbieden op een website voor tweedehands spullen of social media. Verstandig? Niet echt. Het krijgen van een eerlijke prijs is lastig. Verkoop jouw zilveren munten daarom liever aan een expert. Hij taxeert de munten eerst en legt vervolgens een bod bij jou neer. Wanneer dit bod je aanstaat, kun je jouw zilveren munten direct verkopen. De expert betaalt je meteen uit, waardoor je niet hoeft te wachten op jouw geld. Zilveren munten? Verdien eraan, zo kun jij lekker gaan shoppen!

Geld verdienen met cryptocurrency? Lees snel verder.