Cryptocurrency wordt steeds populairder onder vrouwen

Wie denk dat investeren in Bitcoins en andere cryptomunten alleen voor mannen is, heeft het mis. Misschien tien jaar geleden, maar inmiddels weten steeds meer vrouwen ook de weg naar de digitale munten te vinden.

De koers van Bitcoin is sinds maart bijna 7 keer over de kop gegaan en dat blijft bij natuurlijk niemand onopgemerkt. Waar een paar jaar geleden vooral mannen profiteerden van stijgen koersen, zie je nu steeds meer vrouwen investeren in de cryptocurrency. Dit blijkt uit onderzoek van cryptobedrijf BLOX.

Meer dan 73% van de ondervraagde vrouwen gaf in het onderzoek aan evenveel of meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency dan eind 2019. Dit is opmerkelijk, want de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten zakte begin 2019 volledig in elkaar door de wereldwijde pandemie. Sommige munten halveerden zelfs in waarde.

Bitcoin blijft favoriet

De Bitcoin blijft, net zoals bij de mannen, de favoriete cryptomunt om in te investeren. Maar liefst 78% van de vrouwen heeft een voorkeur voor Bitcoin, maar Ethereum (35%) en Litecoin (21%) werden ook vaak genoemd. De polkadot verwachting laat zien dat deze digitale munt ook aan een opmars is.

Wereldwijd ziet de top 10 van grootste cryptomunten er als volgt uit:

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. Tether
  4. XRP
  5. Litecoin
  6. Bitcoin Cash
  7. Polkadot
  8. Cardano
  9. Binance Coin
  10. Chainlink

Investeringsstrategie van vrouwen

Als het op investeringsstrategie aankomt, verschillen vrouwen heel erg van mannen. Mannen kiezen vaker voor de korte termijn en laten zich sneller leiden door de hype. Vrouwen daarentegen kopen vaker op een vast moment in de maand een vast bedrag. Zij richten zich meer op de lange termijn en proberen grote risico’s te vermijden.

Daarnaast kiezen vrouwen vaker voor bekendere en veiligere cryptomunten. Mannen houden wel van een risicootje en kiezen relatief meer voor kleinere en risicovollere munten. Oók zijn mannen veel impulsiever als het gaat om investeren in cryptomunten. Vrouwen beleggen over het algemeen rustiger dan mannen. Ze denken langer na voordat ze investeren en beleggen vaak minder snel grote hoeveelheden geld.

Vrouwen geven over het algemeen (63%) aan binnen vijf jaar winst te willen maken. Een kleiner deel (27%) wil binnen drie jaar al winst uit de investering halen. Dit bevestigt het beeld dat vrouwen voor de lange termijn investeren.

Hier volg je het laatste crypto nieuws vandaag nog.