Whiskyplatform Malts.com lanceert nu ook in Nederland

Wat een evenement gisteravond: de lancering van Malts.com in Nederland. Onze Zoë was erbij, tijdens een exclusieve avond op de supermooie locatie Mayer Manor in Amsterdam. Centraal stond natuurlijk whisky en zijn vele blends, maar ook waren er cocktails, hapjes, speakeasy vibes en natuurlijk heel wat andere whiskyliefhebbers.

Mayer Manor

In Londense speakeasy vibes werd Zoë ontvangen bij Mayer Manor, een private mansion in het hartje van Amsterdam. Het oude herenhuis – van origine een kloosterwoning – van maar liefst 500 m2 verdeeld over 4 verdiepingen en 11 verschillende kamers, is een exclusieve locatie die tot de verbeelding spreekt met zijn vintage koperen bubbelbaden, 18e eeuwse openhaarden en hardhouten vloeren. De perfecte ambiance voor het proeven van whisky. Wist je trouwens waarom sommigen whiskey in plaats van whisky schrijven? De Ieren wilden het onderscheid in whisky’s beter laten zien. Om hun kwalitatief hoogwaardige whiskey te onderscheiden van het (volgens hen) slechtere Schotse aftreksel, voegden ze een –e aan het woord toe. Daarom wordt whiskey altijd met –ey op het einde gespeld als het gaat over Ierse whiskey. Maar laten wij de Ieren nu ongelijk moeten geven; de Schotse whiskY’s van Malts blijken heerlijk te zijn!

Malts.com
Malts.com

Mixing blends

Hapjes en heerlijke cocktails, het was een culinair feest in Mayor Manor. Op basis van je persoonlijke smaakprofiel shaketen de charmante bartenders de lekkerste whiskycocktails en tijdens een ware whiskyproeverij werden de smaakpapillen op de proef gesteld. Van de meest exclusieve en unieke whisky’s van Schotland, zoals Lagavulin 11Y Offerman (Charred Oak Cask editie), tot de bekendere variant Johnnie Walker Ghost & Rare Port Dundas, allemaal exclusief verkrijgbaar via het nieuwe whiskyplatform. Tijdens de avond was er ook de mogelijkheid om zelf een whisky te blenden. Met smaken variërend van romig, fruitig, rokerig en bloemig, creëerde Zoë haar eigen favoriete blend.

Malts.com
Malts.com

Hét platform voor liefhebbers van whisky

In een wereld met zoveel keuze op het gebied van whisky’s is er nu één platform met alle antwoorden: Malts.com. Het nieuwe online platform heeft de meest exclusieve Schotse whisky’s op schap en biedt zowel kenners als beginners informatie over alles wat met whisky te maken heeft. Naast het opdoen van kennis kun je er natuurlijk ook jouw favoriete blend bestellen. Malts.com staat in direct contact met whisky-distilleerderijen. Zo doe je eenvoudig een bestelling of plan je zelfs een tripje naar de makers van jouw favoriete drank. ‘Of je nu een whisky liefhebber bent of je net begeeft in de wondere wereld van whisky, wij willen een platform aanbieden dat mensen direct toegang geeft tot de grootste whisky-community ter wereld. Een platform waar mensen rechtstreeks distilleerderij-ervaringen kunnen opdoen en producten kunnen kopen,’ aldus Francisco Ribeiro, direct to consumer manager in Diageo. En dat is wel gelukt met de lancering van dit platform in Nederland zo denken wij.

Benieuwd geworden, kijk dan snel op Malts.com