Uitdagingen bij het organiseren van je eigen bruiloft

Valerie gaat trouwen! In mei 2022 zal Valerie het ja-woord geven aan haar prins op het witte paard. Niet in Nederland, maar in het zonovergoten Italië tijdens een romantisch weekend met vrienden en familie. Op Ladify.nl neemt ze jou mee tijdens haar avonturen tot aan haar bruiloft. Van de zoektocht naar de jurk tot de locatie en haar bruidsmake-up. Lees snel verder voor Valerie’s evaring met minder leuke dingen tijdens de bruiloftvoorbereiding.  

Pink glasses all over

‘Ik kan niet wachten tot ik met het organiseren van mijn bruiloft kan beginnen!’, hoorde ik mijzelf roepen toen ik net gevraagd werd. Het is immers een dream event dus de organisatie kan toch alleen maar “rainbow, fireworks and unicorns” betekenen? WRONG! Niet alles is leuk aan het organiseren van een bruiloft heb ik mogen ondervinden. Ongeveer een jaar geleden deelde een van mijn besties het volgende: elk stel denkt dat ze geen ruzie gaan maken, maar geloof mij, ook jullie zullen het niet altijd leuk met elkaar hebben tijdens de organisatie van jullie grote dag. Geloofde ik haar? Nope. Ben ik neuswijs? Yep. Dacht ik dat het ons niet kan gebeuren? Totally. Had ik het helemaal fout? Oh yeah. Waarom een bruiloft organiseren niet altijd even leuk is? Je leest het hier.

Uitdagingen bij het organiseren van je eigen bruiloft

Zij zijn niet uitgenodigd

Deze is obvious! De gastenlijst.. Ondanks dat wij al meerdere keren over de gastenlijst hebben gepraat, komen hier toch spanningen bij kijken. Mijn partner en ik hebben bewust voor een kleine intieme bruiloft gekozen met maximaal 40 personen, inclusief ons als koppel. En dan denk je, dit is aardig wat, maar als je eenmaal aan de gastenlijst begint valt het aardig tegen. We beginnen met het maken van onze lijstjes en lopen al snel tegen discussie aan. Van woordenwisselingen tot meningsverschillen.. het komen tot de uiteindelijke gastenlijst is niet eenvoudig. Het geheim dat ons uiteindelijk helpt? Naar elkaar luisteren en compromissen sluiten. Er zijn er natuurlijk twee nodig om te kunnen trouwen! En wat te doen met de mensen die je toch niet kunt uitnodigen? Wij besluiten voor hen een borrel te organiseren zodra wij terug zijn van honeymoon. Natuurlijk met alle foto’s, filmpjes en wellicht trek ik mijn jurk nog eens aan?

Wie zit waar? Het tafelplan..

Ook niet mijn favoriete onderdeel… waarom? Omdat dit op een goed doordachte strategie moet lijken, want anders zou het zomaar een mijnenveld kunnen worden! Zes verschillende nationaliteiten, meer dan 6 verschillende talen, 8 mensen die ooit 4 stelletjes vormden en nu hun nieuwe partners meebrengen en dan ook nog eens slechts twee singles in het hele gezelschap. Een recept voor rampspoed! Niet? Het duurt dan ook even voordat we samen tot een goede tafelsetting komen waarin iedereen een hele leuke avond gaat hebben. Althans, dat denken wij! Onze vrienden zullen dan ook zeker intens veel lol hebben, al is het maar omwille ons.

Uitdagingen bij het organiseren van je eigen bruiloft

De kleine lettertjes en onverwachte zaken

Ons plan is om in Italië bij de gemeente in het dorpje te tekenen. Hiervoor hebben wij vorig jaar onze wedding planner al een aanvraag laten doen, zodat we ook echt voor de wet zullen trouwen in mei. Maar wat gebeurde er nu 3 weken geleden? Je raadt het al, we kregen een belletje met het minder leuke nieuws dat onze plek niet meer beschikbaar is vanwege personeelstekort door corona. Een dikke tegenvaller, waar ik best even van baalde! Gelukkig kon ik de knop snel omdraaien en regelde ik dat we in de gemeente waarin ik ben opgegroeid een dag eerder onze huwelijksovereenkomst kunnen tekenen. We zijn toch al onderweg, dus wat maakt het uit?

Wie kies je als getuige?

En dan heb je de vraag nog ‘wie wordt mijn getuige?’ Ik ben niet zo iemand die maar een beste vriendin heeft. Ik heb meerdere beste vriendinnen, een zusje en een broer van wie ik ontzettend veel houd. Wie moet ik dan toch vragen mijn getuige te zijn? De rol van een getuige is een eer en laat aan de rest van de wereld zien dat deze persoon veel voor mij betekent. Dilemma ahoi, want al mijn beste vriendinnen en familie zijn belangrijk voor mij! Uiteindelijk heb ik voor mijn vriendin gekozen die al 18 jaar mijn bestie is. Zij heeft al mijn liefdesperikelen meegemaakt en is er altijd voor mij geweest. Mijn andere beste vriendinnen zullen mij als bruidsmeisjes op mijn grote dag steunen en de rest van mijn vriendinnen zijn uitgenodigd op mijn vrijgezellenfeest. Zo kan ik aan iedereen laten zien hoe waardevol deze mensen in mijn leven zijn. Probleem afgewimpeld… Toch?

Uitdagingen bij het organiseren van je eigen bruiloft

Zelf je bruiloft organiseren?

Mijn tip voor aanstaande bruiden voor het omgaan met de bumps tijdens de organisatie van je bruiloft? Neem je tijd voor beslissingen en slaap er een nachtje over. Luister naar je partner, maar luister ook naar jezelf. En als laatste tip: allebei mogen een “veto” die geldig is voor één beslissing met betrekking tot de bruiloft. Een veto is een absoluut no-go en staat niet ter discussie. Voor ons heeft het gewerkt! Ik kan niet wachten om mijn bruidsjurk aan te trekken en naar het altaar te wandelen. Het aftellen is begonnen…