Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog.. Valerie’s zoektocht naar haar ‘wedding look’

Valerie gaat trouwen! In mei 2022 zal Valerie het ja-woord geven aan haar prins op het witte paard. Niet in Nederland, maar in het zonovergoten Italië tijdens een romantisch weekend met vrienden en familie. Op Ladify.nl neemt ze jou mee tijdens haar avonturen tot aan haar bruiloft. Van de zoektocht naar de jurk tot de locatie en haar bruidsmake-up. Lees snel verder voor Valerie’s zoektocht naar haar ‘wedding look’: trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog..

Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog!

Best week-end of my life, zei ik vorig jaar begin september. Want, mijn moeder, zusje en twee van mijn beste vriendinnen vlogen van Zwitserland naar Nederland, om samen met mijn schoonmoeder en mij die ene witte jurk te kiezen. Ik weet altijd heel goed wat ik aan mezelf mooi vindt en wat niet. Ik was daarom helemaal niet verbaasd dat de hele magie na 1,5 uur alweer voorbij was en ik snel weer buiten stond met de bon van mijn jurk, schoenen en clutch. “Geslaagd”, dacht ik, en ging het met mijn entourage vieren. Maar een paar maanden later word ik opeens bijna panisch wakker, midden in de nacht. “Maar wat doe ik met mijn haar en make-up??”

Op zoek naar inspiratie!

Eerst de jurk kiezen, dan haar en make-up. Tenminste, deze volgorde leek mij het makkelijkst. Nu ik weet welke jurk ik zal dragen op mijn grote dag, kan ik pas echt goed nadenken over hoe ik mijn look wil finaliseren. Maar waar begin je? Er is zoveel inspiratie te vinden! En iedereen geeft je (ongevraagd) goedbedoelde adviezen. Mijn zoektocht begint op Pinterest. Ik besluit een moodboard samen te stellen met plaatjes die mijn aandacht trekken. Maar ook mijn grote liefde vraag ik om zijn mening. Wat vind hij nu eigenlijk mooi om te zien? Uiteindelijk telt dat voor mij natuurlijk ook!

Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog.. Valerie's zoektocht naar haar 'wedding look'

Te veel keuze

Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog.. Wanneer mijn moodboard klaar is, besluit ik hem te delen met mijn stylist voor onze proefsessie. Op voorhand heb ik al een prachtige haarstuk gekocht op Etsy, die ik graag terug wil zien in mijn bruidskapsel. Wanneer de bubbels zijn ingeschonken kan het feest beginnen. We beginnen met de kapsels die ik voor mijzelf heb uitgezocht, degene die prijken op mijn Pinterest board. ‘Mooi, maar ik zou graag nog wat anders bij je proberen’, is de reactie van mijn stylist / vriendin bij het zien van de beelden. Ze overtuigd mij van het proberen van twee andere kapsels en wat een verrassing. Wanneer ik in de spiegel kijk met het eerste kapsel ben ik opslag verliefd bij de aanblik van mijzelf als ‘bruid’. “Dit wordt ‘m!”, roep ik uit. Mijn stylist stelt voor om op de dag zelf voor twee kapsels te gaan. Eén voor de ceremonie en één voor het feest. Ik kan mijn enthousiasme niet onderdrukken en ben enorm blij!

Wanneer ik thuis kom en mijn vriend de foto’s laat zien krijg ik echter niet de reactie waar ik op hoopte. Hij vindt het niet mooi! Mijn wereld stort op dat moment even in, drama queen as I am. Wat nu?

Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog.. Valerie's zoektocht naar haar 'wedding look'

De keuze is aan mij

Een advies van mijn kant: “Do not – and I repeat – do NOT ask your future husband about these things!”. Mannen kunnen zich het complete plaatje van hun vrouwen in trouwjurk, met haar en make-up niet goed voorstellen. Het heeft dan ook geen enkele zin om hem op voorhand om een mening of zelfs ’toestemming’ te vragen. Belangrijk is dat jij je goed voelt en de mooiste op die dag! Linksom of rechtsom, wanneer jij straalt zal hij (of zij!) je het allermooist vinden en dat gaat alleen wanneer jij je op je best voelt. Ik werd verliefd op mijn eigen spiegelbeeld en weet zeker dat hij dat ook opnieuw zal doen wanneer hij het complete plaatje ziet. Wedden dat hij ja zegt?

Trouwjurk gevonden, nu het kapsel en de make-up look nog.. Valerie's zoektocht naar haar 'wedding look'
heppie-de-peppie met mijn avond lookje

Beauty comes from within

Na een kleine “down” ging het weer helemaal “up” met mij! Tijd om over de make-up te denken. Normaliter draag ik heel weinig make-up. Foundation op mijn huid voelt al als een masker, dus ik weet nog niet precies hoe ik een ‘wedding make-up’ voor me zie. Gelukkig is mijn stylist een kei in haar vak en heeft het geduld om net zo lang samen met mij te zoeken naar de look waarbij ik mij fijn voel. Ohja, en mijn verloofde gaat er niets over horen of zien voor de bruiloft. Hij mag wachten tot de ‘reveal’!