Supermarkt wijnen | 10 toppers onder de € 10,-

Een goede wijn uitzoeken voor een feestje kan nog weleens een pain in the ass zijn. Je wilt indruk maken met een lekker wijntje, maar je weet ook dat er behoorlijk wat liters zullen gaan vloeien. Wellicht komen er zelfs een aantal glazen achterstevoren weer uit of kan de helft van je vriendinnen de avond niet eens meer herinneren; laat staan de wijn. Bij een etentje wil je ook zeker niet de plank misslaan met een wijn die niet te pruimen is. Je wilt dus een lekker wijntje voor een fijn prijsje, en dat is even zoeken.

Maar wij gaan je helpen! We hebben een paar wijnkenners aan de jas getrokken en gevraagd wat volgens hen de lekkerste supermarkt wijnen zijn. Hieruit hebben we een lijst van 10 wijnen samengesteld: 5 witte en 5 rode wijnen. Alle wijnen zijn onder de 10 euro per fles. Hang jij de slingers alvast op?

Rode wijn

CÂteau Tapie 2011 – Albert Heijn | € 4.99

Deze wijn komt uit het zuiden van Frankrijk, uit de wijnstreek ‘Languedoc-Roussillon’, het grootste wijngebied van Frankrijk. De wijn heeft een druivensamenstelling van 50% Syrah, 35% Grenache en 15% Mourvèdre, wat het een ronde, kruidige wijn maakt. Wellicht dus geschikter voor een etentje dan voor een feestje.

Denatile Nero D’Avola Shiraz – Emte | € 5.99

Ook een wat vollere wijn die het goed doet in combinatie met een kaasplankje. Deze wijn van 60% Nero d’Avola en 40% Shiraz wordt gemaakt in Sicilië, Italië. Kruidig maar fruitig.

Val­di­vieso Mer­lot – Albert Heijn | € 7.49

Een Merlot is meestal een veilige keuze, doordat het een minder zware rode wijn is die bij de meesten in de smaak valt. Deze Merlot uit Chili is soepel en zacht, wat het een prima borrelwijntje maakt.

Niche de Torre Oria 2014, Petit Verdot Merlot – Hema | € 6.50

Ook de Hema levert prima wijntjes. Deze wijn komt uit Valencia, Spanje, en is natuurlijk ideaal voor bij de Tapas! Het is een mooie blend van de druiven Petit Verdot en Merlot, wat het een fruitige maar volle smaakt geeft.

Cune Rioja Crianza – Albert Heijn | € 8.99

Last but not least binnen de categorie ‘rood’, deze topper uit Rioja, Spanje. Deze zachte wijn is gemaakt van  85% Tempranillo aangevuld met Garnacha en Mazuelo. De wijn is 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Leuk om te weten: volgens de wetgeving moet een wijn minimaal 6 maanden rijpen op eikenhout voordat het ‘Crianza’ mag heten. Cune heeft deze naam dus dubbel en dwars verdiend.

Witte wijn

Palomar Creek Sauvignon Blanc – Lidl | € 4.99

Deze wijn uit de Marlborough streek in Nieuw-Zeeland wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Het is een lichte, droge, fruitige wijn die wegdrinkt als water. Lekker bij zowel een feestje, een borrel als een etentje. Eigenlijk bij alles lekker, dus…

El Arbol Chardonnay – Aldi | € 3.79

Deze Chardonnay uit Chili is tropisch en fruitig en drinkt net als de Sauvignon Blanc hierboven weg als water. Deze zet ik zelf altijd op tafel tijdens een feestje. Gasten zijn altijd verbaasd als ik zeg dat deze wijn van de Aldi komt..

Flaxbourne Sauvignon Blanc – Albert Heijn | € 6.99

Weer een Sauvignon Blanc uit de Marlborough streek die niet in dit lijstje mag ontbreken, lekker voor bij de borrel of een schaal/schelpdier gerecht. Deze wijn is fris en fruitig, net als Humberto.

Puklavec& friends 2016 – Jumbo | € 5.79

Hij klinkt al heel gezellig he? Voor de Pinot Grigrio liefhebbers onder ons is deze wijnblend uit Slovenie van Sauvignon Blanc & Pinot Grigio een goede keus. Tropisch, met de smaak van peer en citrus.

Grans Fassian Riesling – Albert Heijn | € 9.99

Prima afsluiter van deze lijst, deze Riesling gemaakt door onze zuiderburen. Een droge witte wijn met een speels zoetje, die lekker licht wegdrinkt. ‘Uitermate goed bij sushi’. We like!

Welke supermarkt wijnen zijn jouw favoriet en ontbreken nog in dit lijstje?