Rode wijn en chocolade blijken goed tegen rimpels te zijn

Het is onvermijdelijk en niemand zit er op te wachten: ouder worden. Bij de een gaat het wat sneller dan de ander, maar langzaam maar zeker krijg je wat grijze haren, begint je huid wat minder strak om je schedel te zitten en worden er wat rimpels zichtbaar. Konden we maar altijd jong blijven. Helaas is er tot op heden geen zalfje uitgevonden waarmee we er in één klap uitzien als een 18-jarige. Wél hebben we vernomen dat het drinken van rode wijn én het eten van chocolade zou kunnen helpen tegen die vervelende rimpels. Daar willen we natuurlijk meer over weten!

Rode wijn en chocolade tegen rimpels

Gooi al je dure verzorgingscrèmes linea recta de prullenbak in en ren in een rotvaart naar de slijterij en supermarkt om een doos rode wijn en chocolade in te slaan. Kun jij een beter anti-rimpel recept bedenken? Een paar onderzoekers aan de University of Exeter en de University van Brighton hebben ontdekt dat deze twee lekkernijen een wondermiddeltje zouden zijn tegen rimpels. Hoe dat komt? Door het stofje flavonoïden. Toen de onderzoekers deze toevoegden aan oude huidcellen, begonnen de cellen binnen een paar uren zich te splitsen. Daarnaast kregen ze ook langere telomeren, die zorgen dan weer voor bescherming van de huid. Eigenlijk dus een soort verjongingskuurtje!

Anti-rimpel voedsel

Hoe chill het ook klinkt, het is niet bijster gezond om iedere dag liters rode wijn en kilo’s melkchocolade in je mond te duwen. Niet alleen slecht voor je huid, maar zal ook zeker terug te zien in je gewicht. Gelukkig voor ons, zit dit stofje ook in druiven en blauwe bessen. Zo kun je dus nog enigszins in vorm blijven terwijl je rimpels langzaamaan verdwijnen. Maar ben nou eens eerlijk. Chocolade is toch veel lekkerder?