Recept Zomerse Gin Cocktail: Sparkling Rosebutt Gin

De hele #healthylifestyle hype trekt nu ook richting de drankenwereld: Bavaria 0,0% wordt massaal gedronken. Finely maak alcoholvrije ‘mojito’ sapjes. Gordon – notabene het gin merk – komt met ready to go mocktails. Seedlip – de alcoholvrije gin bij uitstek – wordt een standaard in de hippe tenten. The duchess komt met een fancy G&T. Ga zo maar door! Met het mooie weer worden we dan ook platgeslagen met artikels over de beste mocktails. Maar wat is er mis met een degelijke, echte cocktail om lekker van te nippen in het zonnetje? Helemaal niets vinden wij bij Ladify dus wij zetten de klassieke G&T in het zonnetje!

Ik ben een echte klassieke Gin & Tonic drinker – geef mij maar een Hendricks gin met oerdegelijke tonic een schijfje komkommer, wat peper en niet teveel fancypancyness met botanicals. Een tijdje geleden kreeg ik echter een Rose Lemonade van Fentimans cadeau. Een prachtig mooi roze flesje limonade dat naar rozen smaakt, zonder dat je het gevoel hebt een flesje rozenwater op te drinken. Het leek me zo instagrammable dat ik er wel een cocktail mee moest maken! Ik had nog een flesje Copperhead gin in de kast staan. Oke ik geef het toe – ik heb deze gin enkel en alleen voor de mooie fles gekocht. Ze hebben nu zelfs een groene en zwarte variant. Je zou voor minder een drankvoorraad aanleggen!

 

Maar deze koperen beauty is nog lekker ook. De gin is gemaakt van een aantal botanicals: juniper bessen, sinaasappel zeste, koriander en cardemom. Hierdoor krijg je een zoete citrusachtige smaak. Een complexere gin dan een standaard Gordon’s of Hendricks, maar heerlijk als afwisseling. Perfect te combineren met een basis 1724 tonic, maar gewaagd & lekker met de Rose Lemonade! Enjoy!

Gin Cocktail recept

Ingrediënten Gin Cocktail

  • 200 ml Fentimans Rose Lemonade
  • 50 ml Copper Head Gin
  • Rood fruit – beetje fancypancyness mag!
  • Munt – ook lekker met rozemarijn

Recept Cocktail met Sparkling Rosebutt Gin

Het maken van deze gin cocktail is geen rocketscience: vul een glas met ijsblokjes. Ik heb gekozen voor 1 grote ijsbal – simpelweg omdat het heel ‘cool’ lijkt. Get it?
Schenk de gin over het ijs. Voeg de gekoelde rose lemonade toe. Roer wat met een lepel. Voeg de garnituur toe & you’re ready to rumble!

Tip van tante Elke: ook lekker met een beetje limoensap!

Gin Cocktail recept