Recept: Taco muffins! Nom Nom….

We horen jullie denken? Taco en muffins in 1 zin? Dat gaat toch niet samen?! Nou niks is minder waar! Met deze taco muffins ga jij iedereen verbazen bij een etentje of op een feestje. Je kunt ze namelijk eten als maaltijd met een lekkere salade erbij of serveren als hapje op een feestje. Maar dat mensen naar het recept gaan vragen, is 1 ding wat zeker is! Wij waren gelijk om namelijk. En het leuke is…..easy peasy om te maken. Lees snel verder hoe dan:

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt (ik gebruikte half om, maar met rundergehakt gaat het ook prima)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geraspt of geperst)
  • 12 grof gehakte Cherry tomaatjes of 3 grote tomaten
  • zakje taco kruiden
  • groot handje rozijnen
  • eetlepel kaneel (wilde niet op foto ;-))
  • 6 grote tortilla’s
  • 1 zakje geraspte belegen kaas
  • bakje crème fraîche

Overige benodigdheden

  • cupcake vormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden op hetelucht stand. Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Je voegt de tomaatjes, het zakje taco kruiden, de kaneel en de rozijnen toe en laat dit geheel een minuut of 10 even zachtjes doorpruttelen (tot de tomaatjes een beetje zacht worden, maar ze hoeven niet helemaal opgelost te zijn).

Snijd in de tussentijd de randen van de tortilla’s zodat je een groot vierkant overhoudt. Deze snijd je in 4-en zodat je kleinere vierkantjes krijgt van zo’n 8 x 8 centimeter. Vouw er eentje in de cupcake vorm en druk goed aan. Doe hier een schep gehakt in en strooi er wat geraspte kaas over. Pak vervolgens nog een tortilla vierkantje en druk deze er op dezelfde manier bovenop. Weer een schep gehakt erin en wat geraspte kaas er bovenop en dan kunnen ze de oven in. Zo’n 17 minuten op 200 graden, maar hou ze gewoon in de gaten. De tortilla’s moeten licht goudbruin zijn. Maak ze af door er een schepje crème fraîche bovenop te doen en klaar is kees!

Smakelijk!