Mexicaans receptje: Nacho’s uit de oven

Soms kom je van die recepten tegen waarvan je al gaat kwijlen als je alleen nog maar naar het plaatje kijkt. Nou dat had ik dus toen ik het receptje van een nacho ovenschotel in handen kreeg.
Ben jij dol op nacho’s? Dan moet je dit zeker eens een keer proberen. Moet toegeven het eet niet heel handig, maar het is wel verrukkelijk! Een nacho ovenshotel kan prima als diner wanneer je deze combineert met gehakt. Voor een hapje bij een borrel bijvoorbeeld kun je het recept zoals hieronder aangegeven aanhouden maar laat het gehakt dan achterwege. Deze nacho ovenschotel komt op de relaxte zondagmiddag bij ons thuis nu vaak voorbij. Heerlijke comfortfood en wij zijn er allemaal fan van.

Wat heb je nodig voor deze nacho’s

  • 1 zak nacho’s naturel
  • Klein blikje/potje maïs
  • Rundergehakt
  • Geraspte (oude) kaas
  • Zakje italiaanse groeten mix

Tip: je kunt ook verse groeten gebruiken! Doe er bijvoorbeeld een ui, courgette, prei, aubergine en champignons doorheen.

Hoe maak je deze heerlijke ovenschotel

Een gemakkelijk receptje waarmee je s avonds in 25 minuutjes iets lekkers op tafel hebt staan. Wanneer ik deze maaltijd thuis maak, kies ik  altijd voor verse groenten. Maar op momentjes dat ik weinig tijd heb ga ook ik voor een zakje Italiaanse groeten mix.

Begin met het braden van het rundergehakt. Voeg je potje maïs en de gesneden groenten of groenten mix toe wanneer het gehakt gaar is. Om het gehakt en de groenten wat op smaak te brengen voeg ik altijd een beetje knoflookpoeder en gehaktkruiden doe aan het geheel.
Waneer de groenten ook ready zijn, is het tijd om alles in één grote ovenschaal te doen. Zorg wel dat je de ovenschaal van te voren een beetje invet. Vervolgens doe je de nacho’s in een dun laagje over het gehakt/groenten mengels. Beetje gerapte kaas erover en je nacho’s kunnen voor tien minuten de oven in.

Tip: zorg dat je oven van te voren is voorgewarmd op 200 graden.

nachos