Recept: key lime pie

Een recept dat ik al geruime tijd wilde proberen, maar eigenlijk nog steeds niet gemaakt had, was dat van de key lime pie. Deze limoen-roomtaart is een Amerikaanse taart en wordt gemaakt van onder andere limoensap en gecondenseerde melk. De taart is genoemd naar de kleine limoenen uit de Amerikaanse staat Florida. Daar is het een populair dessert, zelfs dusdanig populair dat de key lime pie op 1 juli 2006 het officiële gebak van Florida werd. Nou, dan moet ’t wel lekker zijn toch?

Ingrediënten voor de key lime pie

Wil je zelf deze limoentaart maken voor 8 personen, dan heb je de onderstaande ingrediënten nodig:

  • 450 milliliter limoensap
  • 400 gram ongezoete gecondenseerde melk
  • 170 gram speculaasjes
  • 130 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker

Een key lime pie maken

Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt de boter in een pannetje. Vermaal de biscuitjes en de speculaasjes in een keukenmachine. Meng dit met de suiker en de gesmolten boter. Neem een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en bak deze in 8 minuten goudbruin in de oven.

Doe de gecondenseerde melk in een kom en klop één voor één de eidooiers er door. Voeg het limoensap toe en roer nogmaals goed door. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart gedurende 45 minuten in de oven. Zet de taart vervolgens minstens twee uur in de koelkast.

Nog een kleine tip ..

Als je het echt goed wilt doen, moet je ook nog slagroom kloppen met poedersuiker en dit over de taart verdelen. Zie het originele recept op de website van Culy. Zelf had ik daar niet zo’n zin in en dus at ik de key lime pie gewoon zonder slagroom. De taart was wel écht zuur, maar als je daar van houdt, is dat prima. Ben je niet zo van de zure taarten, dan zou je ook kunnen overwegen er wat minder limoensap in te doen.