Recept: Homemade Caesar salad!

Days are longer, nights are shorter! Kortom…….de zomer staat weer voor de deur. Gelukkig! Geen stampotten meer of andere zware kost, nee we maken weer plaats voor veel healthy salads als avondeten. En laten we daar bij Ladify nou net dol op zijn. Niet die kant en klaar salades uit de supermarkt, maar gewoon lekker zelf alles in een schaal doen, dressinkje erbij maken, wat brood met goede olijfolie en een beetje zeezout roosteren e voila: je zomermaaltijd staat binnen een mum van tijd op tafel! We like.

Caesar salad

Persoonlijke favoriet blijft nog steeds de Caesar salad. De originele salade bevatte geen kip, maar het is de gewoonte geworden om die toch toe te voegen aan het gerecht. Dit smakelijke slaatje heeft niks te maken met een beruchte Romeinse keizer of een legendarisch hotel in Las Vegas. Het werd bedacht door de Italiaanse kok Cesare Cardini die in het begin van de vorige eeuw naar de Verenigde Staten emigreerde. Grazie, Cesare!

Boodschappenlijstje

Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

200 gram kipfilet of kippendijen

100 gram sprekreepjes/ blokjes

1 krop romaine sla

handje croutons

1 of 2 gekookte eitjes

parmezaan

eventueel nog wat tomaatjes

Je bakt de klein gesneden kip en de spekblokjes in een koekenpan. In de tussentijd snij je de sla fijn en die doe je in een grote schaal. Croutons, fijngesneden eitjes en de tomaatjes erbij. De spekreepjes laat je na het bakken even uitlekken op een bordje met keukenpapier. Je raspt er wat verste parmezaan over of je snijdt er flinterdunne plakjes van. Vervolgens doe je de kip en de spekreepjes erbij en hussel je alles door elkaar.

Dé dressing

Het belangrijkste aan de salade komt nu……dé dressing. Die kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar zelf gemaakt is hij zó veel lekkerder. Plus: het kost helemaal niet zo veel tijd als je zou verwachten. Dit heb je er voor nodig:

1 teentje knoflook

1 ei

2 ansjovisfilets

sap van een halve citroen

1 theelepel mosterd

2 theelepels Worchestershiresaus

1 deciliter extra virgine olijfolie

peper en zout

Het principe hiervan is simpel: alles in een kom en de staafmixer erin. Je kan er als je dat lekker vindt nog een lepel creme fraiche doorheen doen of eventueel wat vers geraspte parmezaan, maar proef altijd eerst voordat je dit doet.

Zo simpel kan lekker eten dus zijn! Rooster er eventueel wat stukjes brood bij die je in hebt gesmeerd met olijfolie en wat zeezout……..e buon appetito!