bananen-ijs header

Recept: Bananen-ijs met pindakaas cookie dough

Ik hoor het iedereen al zeggen: “het is geen weer voor ijsjes met deze vriestemperaturen” maar let’s be honest het is áltijd ijsjesweer! Toen ik een tijdje geleden ontdekte dat ik van bevroren bananen, ijs kon maken had ik een halleluja momentje: gemaakt in 10 min, geen ijsmachine nodig,  1 ingredient, geen toegevoegde suikers en ook nog eens gezond.

Deze week was het tijd voor een guilty pleasure na drukke weken op het werk en eindelijk een avondje thuis. Ik had mezelf het boek van The Green Kitchen at home cadeau gedaan en ben meteen naar de toetjes-sectie gegaan. Eén recept sprong meteen in het oog: Bananen-ijs met pindakaas cookie dough… Zou het? Kan dit zo goed zijn als de enige echte Ben&Jerry’s of is dit weer een “willen maar niet kunnen” variant?

 

En hier kwam halleluja moment 2.0: The Green Kitchen is erin geslaagd een gezonde variant van cookie dough ijs te maken. I am not kidding! Dit recept is éen woord ‘Yum’ en willen we je daarom niet onthouden!

Ingrediënten voor 4 personen of 1 very guilty pleasure portie

Voor het bananen-ijs:
4 bananen uit de vriezer, gepeld en in plakjes

50 g pure chocolade (min. 70% cacao)
4 el cacaonibs

 

Voor de cookie dough:

2 el pindakaas of notenspread

3 zachte dadels zonder pit

1 el boekweitmeel of meel naar keuze

snufje zeezout

bananen-ijs recept

Recept bananen-ijs

Maak het cookie dough: Pureer alle ingredienten in de foodprocessor of blender tot het mengsel de structuur heeft van koekjesdeeg. Schep op een plat vlak of snijplank en rol er een lange worst van, circa 30 cm lang en 1 cm breed. Snijd in dunne plakjes en leg weg terwijl je het ijs maakt. One down, one to go.

Maak het bananen-ijs: pureer de bevroren banaan in de foodprocessor of blender tot een glad, dik, romig ijs. Mocht dat niet meteen lukken, laat de bananen dan enkele minuten ontdooien.

Snijd de chocolade in grove stukjes en voeg samen met het cookie dough toe aan de blender. Pulseer een aantal keer en jouw guilt pleasure is klaar om op te eten!

bananen-ijs kookboek

Geef een reactie

totop