Real Skin Care ondernemer Melanie Oterdoom: “geniet van de kleine dingen in het leven”

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Zonaanbidster Melanie Oterdoom (46) geniet van het goede leven: van het maken van prachtige reizen (denk aan een trip naar de Sahara en een ontdekkingstocht door de Filipijnen) tot veel tijd doorbrengen met haar gezin én het runnen van een prachtige onderneming, genaamd Real Skin Care. Wat haar drijft en welke lessen haar verder hebben geholpen in het leven? Wij voelden haar aan de tand.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Je kunt mij kennen vanwege mijn online en fysieke beauty-boutique Real Skin Care, gelegen in de buurt van de negen straatjes in Amsterdam. In onze ‘zogenaamde’ indie beauty brand store bieden we natuurlijke huidverzorgingsproducten, mooie geuren en verzorgende badproducten aan.

Waar sta je op dit moment in het leven?

Met 46 jaar, sta ik midden in het leven. Mijn werk, ook al zit het vol met uitdagingen, geeft ontzettend veel voldoening. Ik merk dat ik meer in balans ben met mijn lichaam en geest en trek mij minder aan van wat anderen van mij vinden. Daarbij groeien mijn kinderen prachtig op en daar ben ik ook ontzettend trots op.

Real Skincare
Real Skin Care

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Op persoonlijk vlak koester ik een liefde voor de zon; ik krijg kracht van die energie en tegelijkertijd brengt het me tot rust, iets waar ik sterk naar verlang in mijn drukke leven. Daarom wil ik meer reizen, niet voor werk, maar echt voor privétijd. Ik kan heerlijk wegdromen bij gedachten aan poederwitte stranden! Op zakelijk gebied is mijn doel om Real Skin Care verder uit te breiden en mijn eigen organische, diervriendelijke bad- en lichaamsverzorgingslijn te ontwikkelen en te introduceren.

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Mooiste les: Vertrouwen hebben in de liefde.

Pijnlijkste les: Soms zijn er dingen in ons leven die niet bedoeld zijn om te blijven. Verandering is misschien niet altijd wat we willen maar kan precies zijn wat we nodig hebben. Soms is afscheid nemen het moeilijkste wat je ooit zult moeten doen.

Grootste les: The power of giving! Bij mijn vrijwilligerswerk heb ik dat echt mogen ervaren. Het geven aan anderen kan een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid. Wat je geeft, krijg je dubbel en dwars op diverse manieren terug.

Real Skincare

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Het taboe dat ik graag zou willen doorbreken, is het oordeel over vrouwen in zakelijke omgevingen. Wanneer een vrouw zich zakelijk, eerlijk en direct opstelt, wordt dat helaas nog steeds geassocieerd met een moeilijke, dominate en niet vriendelijke houding. Terwijl dezelfde eigenschappen bij een man volledig geaccepteerd worden. Met andere woorden, er bestaat nog steeds geen gelijkheid in deze perceptie.

Wat is jouw levensmotto?

Geniet van de kleine dingen in het leven, die zorgen namelijk voor de mooiste herinneringen. 

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Geloof in jezelf, dan zal er een dag komen waarop andere personen niet meer om je heen kunnen en ook in jou moeten geloven. Uiteindelijk zijn 3 punten belangrijk: How much you loved, how gently you lived and how gracefully you let go of things not meant for you.