In dit hotel wil je verblijven op de Filipijnen

Een reisje naar de Filipijnen, dat spreekt wel tot de verbeelding! Kraakhelder water, wuivende palmbomen en hagelwitte stranden, wie wil dat nou niet? Nu zijn er natuurlijk heel wat mooie plekjes op de Filipijnen te vinden, maar een verblijf in dit hotel wil je echt niet missen! Op Dryft Camp beleef je het ‘onbewoonde eiland’ gevoel in een te gekke boomhut op het strand. Bovendien doet het eco-resort er alles aan om zo min mogelijk impact te maken op de lokale bevolking en omgeving. Klinkt tof toch?

Beach Bungalow
Bungalow interieur

Naar het eiland

Het Dryft Camp ligt op het kleine eiland Darocotan voor de noord kust van eiland Palawan. Boek je een verblijf bij Dryft, regel dan direct je pick-up vanaf Mahogony Resort. Om 13:00 uur staat er dan een chauffeur voor je klaar om je in zo’n 30 minuten naar de andere kant van het eiland te brengen, waar een boot voor de overtocht op je staat te wachten. Red je 13:00 uur niet? Geen probleem, Dryft regelt ook privé pick-ups.

Boomhut uit jouw dromen

Stap in Teneguiban op een typische Filipijnse vissersboot die je richting het paradijs brengt. Bij aankomst zie je de gigantische boomhut van Dryft al tussen de palmbomen opdoemen. Een spectaculair kunstwerk dat in samenwerking met een lokale architect is bedacht. Naast de grote ‘boomhut’, die de gezamenlijke ruimte van het camp is, vind je op het terrein glamping tenten, hutten en een ware loft. Ieder een kunstwerk op zich.

Tree House Dryft Camp
Dryft strand

Filipijnse keuken

In de grote boomhut huist tevens het restaurant van Dryft. Dagelijks vind je het steeds wisselende menu op het grote krijtbord bij de bar. Van American Pancakes met papaya voor ontbijt tot Ceviche en Chicken Adobo voor lunch of diner. Er wordt gekookt met lokale producten en verse vangst uit zee. Voor drankjes kun je kiezen uit lokale cocktails, limonades, biertjes en kokoswater. Standaard frisdranken zul je hier – volgens de filosofie – niet vinden.

Bob de host

Zeeaquarium

Naast chillen in de hangmat, volleyballen op het strand en luieren in de hangmat, is een dagelijkse duik in het warme water een absolute must. Direct voor het strand van Dryft ligt een schitterend koraalrif die je met je snorkel op bij vloed kunt ontdekken. Van clownsvisjes tot roggen en van kogelvisjes tot zeeduivels. Het lijkt wel of je een zeeaquarium in de dierentuin binnenstapt.

Filipijnse vissers en shipwreck

Een wandeling door het oerwoud brengt je aan de andere kant van het eiland. Hier vind je een schattig Filipijns vissersdorpje onder rijen van palmbomen. Dagelijks kun je hier de vangst aan land zien komen en de lokale bevolking zich hier zien verzamelen om bakken vol vis. Loop je een stukje verder dan het dorp, dan vind je daar in het water een oud scheepswrak. Tijdens WOII is deze boot tot zinken gekomen en sindsdien hebben koraal en duizenden vissen hun thuis hier gevonden. Vergeet je snorkel dus niet mee te nemen!

Meer informatie over Dryft vind je op hun Facebookpagina.

Benieuwd naar meer over de Filipijnen? Lees hier over de rijstvelden van Northern Luzon