Ontbijtje in de lentezon? 3x simpele stylingtips voor je balkon

Krokussen poppen op in het gras, nieuwe collecties in de etalages en cappuccino’s op het terras: er hangt lente in de lucht. Dit is de tijd van het jaar om je tuin, dakterras of balkon zomerklaar en extra gezellig te maken. Een likje verf, nieuwe planten en een knus zitje? Met deze drie tips tover je jouw ‘buiten’ om tot de meest stijlvolle hang-out in de buurt. Wij kunnen niet wachten op die eerste latte in de lentezon.

Balkontips - foto door: Scott Webb via Pexels
foto door: Scott Webb via Pexels

Een stukje Paris: mais oui

Zodra de zon vaker gaat schijnen, krijgen wij de kriebels. Een duik in helderblauw water, drie bolletjes Italiaanse gelato, een ontbijtje op een Parijs terras: laat de zomer maar komen. Gelukkig hoef je niet meteen je trolley te pakken om ‘op reis te gaan’. Met wat kleine aanpassingen op je balkon – dakterras of tuin – heb je zo dat home away from home-gevoel te pakken. Palmen en varens zorgen voor een tropische sfeer, bistrostoelen en een eenpoot-tafeltje voor je eigen stukje Parijs.

Inside out: haal binnen naar buiten

Een van de buitentrends voor 2024 is ‘de tuin als verlengstuk van je woonkamer’. Binnen wordt een stukje buiten, en buiten binnen. Oftewel: laat die fijne vibes van je woonkamer terugkomen op je balkon of achtertuin. Hoe je dat doet? Met Buitenkleden bijvoorbeeld. Een buitenkleed zorgt namelijk direct voor sfeer, comfort en warmte. Kies je favo kleur en print, maak een knus hoekje en loop lekker op je blote voeten de lentezon in. Ook met kussens, stijlvolle patronen, vaasjes met bloemen, kaarsen en extra decoratie breng je de sfeer van binnen naar buiten. Tip: denk verder dan het tuincentrum. Waarom niet een mooi koffietafelboek of leuke vakantiesouvenirs toevoegen aan je ‘buitenkamer’?

Balkontips - foto door: Flycarpets.nl
foto door: Flycarpets.nl

Verticale groene oase

Heb je een enorm dakterras of juist een heel klein balkon? De grootte doet er niet toe. Een verticale tuin is namelijk altijd een goed idee. Hang exotische planten, geurige rozemarijn en basilicum, bakken met Spaanse margrietjes en klimop aan de muur en maak je eigen groene oase. En wat dacht je van hangbakken aan de balkonreling, of klimmers zoals kamperfoelie, klimrozen en jasmijn? Met wuivend gras, bamboe, extra grote bladeren en olijfboompjes maak je je verticale tuin compleet.

Balkontips - foto door: Cottonbro via Pexels
foto door: Cottonbro via Pexels

Onze groene vingers kriebelen. Die van jou?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor je balkon, dakterras of achtertuin? Scroll dan door de tuintrends voor 2024 en doe nog meer ideeën op.