Chiazaad was voor mij een synoniem voor overpriced superfood of zoals mijn broer zou zeggen ‘hippieshit‘. Een vooroordeel want ik had nog nooit chiazaad gegeten. Deze superfood zit vol omega 3-vetzuren mineralen en proteïnen. Maar ook enorm veel vezels waardoor ze zorgen voor een verzadigd gevoel. Ideaal ontbijtje dus!
In The Green Kitchen at Home staat een prachtig recept van chiapudding met frambozenmousse. Het zag er zo feestelijk uit dat ik besloot deze hippieshit maar eens een kans te geven. In het boek wordt beschreven hoe een simpel recept onverwachts verslavend kan blijken. I could’nt agree more: sinds ik dit recept ontdekt heb maak ik minstens 1x per week Chia Pudding! Het is zo simpel om te maken – melk, chia en shaken maar. Je kan er alle kanten mee op! Chia Pudding met stukjes fruit, met extra smaakmakers (vanille bijvoorbeeld), met gepureerd fruit of zelfs met een bolletje ijs, wanneer je echt all the way wilt gaan. En the best part: het ziet er zonder veel moeite instagrammable uit!
Ingrediënten voor 2 – 4 porties Chia Pudding
Voor de Chia Pudding:
- 1 limoen
- 3 el chiazaad
- 1/2 tl vanillepoeder of 1 tl vanille extract
- 250 ml plantaardige melk
Voor de frambozenmousse:
- 200 g frambozen (vers of uit de vriezer ontdooid)
- 1 rijpe avocado
- 4 grote dadels
Ontbijt recept Chia Pudding met frambozenmousse
Klop alle Chia ingrediënten, met uitzondering van de limoen, in een mengkom door elkaar. Roer het mengsel gedurende 10 minuten af en toe door om te voorkomen dat er klontjes ontstaan. Een garde werkt het beste hiervoor. Zet de kom daarna minstens 20 minuten in de koelkast tot de pudding dik en geleiachtig is (of laat een hele nacht in de koelkast staan). Je kunt de pudding een paar dagen in een afgesloten pot bewaren in de koelkast. Dit is simpelweg het recept voor Chia Pudding – nothing more nothing less.
Op naar de frambozenmousse! Voeg de geraspte schil en sap van de limoen toe aan de chia pudding en roer goed door. Doe alle ingrediënten voor de frambozenmousse in een blender en zet aan tot het een gladde puree ontstaat.
Plating time! Schep de chiapudding op de bodem van 2 glazen en schenk de mousse erop. Als dit gerecht helemaal on fleek wil serveren dan kan je het afmaken met een lepel notenspread, verse frambozen, kokosrasp en/of een blaadje munt!