Online kleding verkopen? Zo word je een sterverkoper

De online verkoopplaatsen schieten als paddenstoelen uit de grond. Super handig natuurlijk, want hoe leuk is het om iemand anders blij te maken met een item waar jij al lang op uitgekeken bent? Een sterverkoper word je niet zomaar, dus wil jij succesvol worden in online kleding verkopen? Keep these things in mind!

Make it personal

Opvallen tussen die vele online verkopers? Geef een persoonlijk tintje aan jouw online winkeltje. Dit doe je door in jouw biografie wat meer toelichting te geven over wie je bent en waar je van houdt en verkopers te informeren over welke pareltjes ze bij jou zouden kunnen scoren. Maak ook de verkoopadvertentie persoonlijker door te refereren aan je eigen ervaring. Met een zin als ‘met heel veel plezier gedragen, maar tijd voor een nieuwe fashion lover want ik pas hem niet meer!‘, zul je meer emotie opwekken dan met een simpel ‘weinig gedragen‘.

Zorg voor goed beeldmateriaal

Online shoppen, dat doen we via ons scherm. En daarbij gaan we natuurlijk af op wat we zien (en daarna op wat we lezen). Om jouw items verkocht te krijgen is goed beeldmateriaal key. Zorg ervoor dat de items die jij in de sale zet duidelijk in beeld zijn, het liefst tegen een eenvoudige achtergrond zodat ook de kleur goed overkomt. Scoren? Hang je te verkopen item aan een hanger of ga er zelf mee op de foto. Zo krijgt de koper een duidelijk en eerlijk beeld van hoe die blouse, trui of jurk valt.

Extra tip: fotografeer jouw items steeds in eenzelfde setting. Zo creëer je herkenning bij de kopers.

Communiceer helder en vlot

Een deal wordt gemaakt of gekraakt door de communicatie rondom de verkoop. Heb jij een item online staan, make sure dat je direct op berichten en vragen van potentiële kopers reageert. Wees in de omschrijving van het item eerlijk en duidelijk over de staat van het product en laat de koper weten waarom jij het item verkoopt. Hoewel na verzending de deal rond is, siert het je wanneer je de koper nog eens extra op de hoogte stelt van verzending of hem of haar op een later moment veel plezier wenst met de aankoop. #klantrelatie

Zorg voor een correcte verzending

We weten allemaal hoe leuk het is om een mooi pakketje te ontvangen. Wil jij dan ook een sterverkoper worden en succesvol online kleding verkopen? Besteed dan eens wat extra aandacht aan het te verzenden pakketje. Dit kan door het gebruik van mooie verzenddozen, een persoonlijk kaartje of een kleine attentie toe te voegen aan jouw pakketje. Wedden dat jouw online verkopen met deze tips omhoog gaan?

Ook duurzamer omgaan met fashion? Denk ook eens aan het huren van kleding, zoals Zoë deed voor het Manify gala.